Kira

Gazeteciden kira çıkışı: Bodrum katlar en az 15 bin TL! Ev sahibini dinliyorsun haklı, kiracıyı dinliyorsun o daha haklı

Sosyal medyada sık sık 'Ev sahipleri mi haklı, kiracılar mı?' tartışması gündeme geliyor. Gazeteci Serdar Arseven, konu ile ilgili bir paylaşım yaptı. İşte ayrıntınlar...

Pandemiyle başlayan ve bir seneden uzun zamandır uygulanan sıkı para politikası nedeniyle ekonomide yaşanan daralmadan gayrimenkul sektörü de olumsuz etkilendi. Hem konut fiyatlarında hem kiralarda yaşanan yükselişler ev alacakları ve kiraya çıkacakları zor duruma düşürürken, ev sahipleri de yüzde 25 zam sınırı ve tahliye konularında mağduriyet yaşıyor. 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar, Haziran 2022'de uygulamaya alınan yüzde 25 zam sınırıyla beraber katlanarak arttı. Ev sahipleri, rayiçlerden çok düşük kalan kiralar sebebiyle mağdur olduklarına dikkat çekiyor. 

Mağdur ev sahipleri yaşadıkları sorunlar için kira kanununun değişmesinin gerektiğine dikkat çekerken, kimi kiracılar da fahiş kira zammı taleplerinden şikayetçi oluyor. Sosyal medyada sık sık 'Ev sahipleri mi haklı, kiracılar mı?' tartışması gündeme geliyor.

Gazeteci, yazar Serdar Arseven, https://x.com/sarseven resmi X sosyal medya hesabından kiralık evler ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Serdar Arseven, söz konusu paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

"Bir arkadaş için kiralık ev bakıyoruz, bodrum katlar en az 15 bin!

"Ev sahipleri insafsız!" dedi emlâkçıdaki bir adam.

Haklı mı, haksız mı?

Ev sahibini dinliyorsun haklı, kiracıyı dinliyorsun o daha haklı!

 

Peki ev sahipleri ve kiracılar neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Ev alabilecek birikimi olanlar aman dikkat! Şimdi konut alınmalı mı, beklenmeli mi?

Kiralık ve satılık konutta yeni dönem bugün başlıyor! Doğrulanmış ilan düzenlemesi nasıl işleyecek?

Konut fiyatları yüzde 100 artacak: Uzman isim tarih verdi ve 'Toprak olur, ev olur ŞİMDİ ALIN' dedi!