28 / 04 / 2024

Gaziantep Arena Stadyumu'nun temeli atıldı!

Gaziantep Arena Stadyumu'nun temeli atıldı!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz 33 bin koltuk kapasiteli Gaziantep Arena Stadyumu'nun temelini attı...



Temel atma töreninde konuşan Bakan Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Gaziantep'in 33 bin kişilik yeni, modern, UEFA kriterlerine uygun ve her türlü uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek bir stadyuma kavuşturma sözünü gerçekleştirmek üzere bir araya geldiklerini belirtti.
Stadyumun 110 milyon TL'ye mal olacağını kaydeden Bakan Kılıç, "33 bin koltuk kapasitesi olacak. 120 bin metrekare kapalı kullanım alanı olacak.
Stadyum sadece 2 haftada bir futbol müsabakalarının oynanacağı bir stadyum olmayacak. Bu stadyumun tribün altlarında, bu stadyumun galeri katlarında fuayeler, salonlar, spor salonları, antrenman salonları, çok amaçlı alanlar bulunacak. Güreşten tekvandoya, karateden boksa, aklınıza gelecek bütün sportif branşlarda, nüfusun milyonları aşan Gaziantep'in yüz binlerce genci, haftanın yedi günü, günün 24 saati, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve antrenörleri nezaretinde spor yapma imkânı bulacak." şeklinde konuştu.

BAŞBAKANIMIZA, HÜKÜMETİMİZE YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gaziantep Stadyumu'nun aynı zamanda Gaziantepspor için de yeni bir gelir kaynağı olacağının altını çizen Bakan Kılıç, "Gaziantep Stadyumu, kentin yeni bir gelişim sahasında, Şehitkâmil ilçesi sınırları içerisinde yepyeni bir kentsel dönüşüme ön ayak olacak, liderlik edecek." dedi.
Bugün atılan bütün temellerin arkasında, harcadıkları her kuruşun arkasında, onlarca stadyumun, yüzlerce spor salonunun 48 olimpik, yarı olimpik yüzme havuzunun, 256 futbol sahasının, 18 atletizm pistinin arkasında sapasağlam bir iradeyle, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu aktaran Kılıç, şunları söyledi: "Kasım ayının 3'ncü günü iktidara geldiğimiz 2002 senesinde Türkiye'nin tamamında ihalesi yapılan spor tesislerinin sayısı sadece 5.
Türkiye'nin tamamında 5 tane spor tesisinin yapımına o günkü yönetim ancak imzasını koyabilmiş. Bugün Allah'a binlerce kez şükürler olsun. Yurtlar hariç, sadece gençlik ve spor yatırımlarının adedi, şantiye sayımız 776. Nereden nereye geldik. 2002 senesinin 155 katı artı üzerine 1 rakamını da ilave etmek lazım. Başbakanımıza, hükümetimize yürekten teşekkür ediyorum." Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de bir ülkenin kalkınmasındaki eğitim, sağlık, ulaştırma ne kadar önemliyse, spor ve sanat alanının da o kadar önemli olduğunu belirterek, "Refah seviyesi nedir? Kalkınmışlık nedir? Şehirlerin yaşanabilirliği dediğiniz şey nedir dediğinizde, aslında spor alanı en temel alanlardan biridir. Devlet bakanlıklarının kapatılıp icracı bakanlıklara dönüştürülmesinde en önemli vizyon işimiz, spor ve gençlik alanında oldu." açıklamasının yaptı.

Ankara Haber Vaktim

Geri Dön