03 / 05 / 2024

Gaziantep AVM'nin rekor denemesinde izdiham yaşandı!

Gaziantep AVM'nin rekor denemesinde izdiham yaşandı!

M1 Merkez Gaziantep Alışveriş Merkezi'nin en uzun mangalı rekorunu kırmak için düzenlediği organizasyonda izdiham yaşandı



Gaziantep'te bir alıveriş merkezinin Filipinliler'in elinde bulunan dünyanın en uzun mangalı rekorunu kırmak için düzenlediği organizasyonda meydana gelen izdihamda çocuklar ezilme tehlikesi atlattı, stantın çökmesiyle de üç kişi yaralandı. M1 Merkez Gaziantep Alışveriş Merkezi, dünyanın en uzun mangalını oluşturarak, dünya rekoru kırdı. 3 bin 803 metre ile Filipinlilerin elinde bulunan dünyanın en uzun mangalı rekoru, 6 bin 6 metre uzunluğundaki mangalla kırıldı. Bu rekor uğruna, 15 bin kişilik kebap malzemesi dağıtılırken binlerce kişi birbirini ezdi. İzdiham sırasında sıkışan ve ailelerini kaybeden çocuklar ezilme tehlikesi atlattı. Halk oyunları ekibinin gösterisi sırasında platform çöktü. 1.5 metre yükseklikten düşen Şefik Mermut, Çiğdem Apa ve Tuğçe Zengin yaralandı.

6 bin metre mangalda 1.5 ton kömür

KATILIMCILAR, mangaldaki kömürü yaktı, pişirdikleri kebapla karınlarını doyurdu. 6 bin metre uzunluğunda kurulan mangalda 1.5 ton kömür kullanıldı. 15 bin kişilik şiş kebap, salata ve ekmek dağıtıldı. Orhan Kural'ın hazırlayacağı rapor, Guinness Rekorlar Kitabı'na gönderilecek.
Adsız GÜNEBAKAN/Sabah


Geri Dön