Kent Haberleri

Gaziantep Gazikent'te sosyal tesis inşa edildi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gazikent semtinde yer alan Burak Mahallesi’ne kadınlar için bir sosyal tesis yaptırdı...

Fen İşler Daire Başkanlığı’nın faaliyetleri yer alan ve çerçevesinde toplam 32 dönümlük arazi üzerinde kurulan tesis ve park alanı semtte yaşayan tüm kadınların yararlanabileceği bir mekân haline getirildi.


Bayanların ihtiyacını karşılayacak olan sosyal donatı ve çevre düzenlemelerinden oluşan tesis, bin 205 metre kare kapalı alana sahip. Anne merkezi binası da bulunan tesiste 603 metre kare kapalı alana sahip kafeterya, 2 adet trafo giydirme, 1 adet ahşap WC, şelale, spor sahaları, mini futbol kalesi, oyun grupları, spor aletleri, oturma grupları yer alıyor.


Bu proje ile Gazikent mahallesinde ikamet eden kadınlara yönelik sosyal içerikli eğitimler verileceğini belirten Fen İşler Daire Başkanlığı yetkilileri, Gazikent’te sosyal belediyecilik anlayışı esas alınarak yaptırılan bu komplekste yer alan anne merkezi binasında anne-çocuk eğitimleri, el sanatları ve dikiş nakış kursu eğitimleri, sağlık eğitimleri, medeni kanun ile ilgili eğitimler vereceklerini belirttiler.


Kompleksin yapımının devam ettiğini vurgulayan yetkililer, tesisin Ağustos ayında hizmete geçeceğini ifade ettiler.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi