27 / 04 / 2024

Gaziantep Gaziray projesi 2018’de hizmete girecek!

Gaziantep Gaziray projesi 2018’de hizmete girecek!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, Şahinbey Belediyesi meclis toplantısına katıldı. Toprak, Gaziaray projesinin 2018’de faaliyete geçeceğini söyledi.



Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak Şahinbey meclis toplantısında projelerin geldiği son durumu anlattı. 


5 kilometresi yerin altında olacak Gaziray projesinin yaklaşık 5 kilometrelik kısmının yerin altında olacağını belirten Toprak, “Gaziray projesini gerekli merciler tarafından onaylandı. İhalesi de bitti. Bu proje yarı metro görevi görecek. Çünkü İstasyon meydanından başlayıp, yeni stada olan yaklaşık 5 kilometrelik mesafe yerin altından geçecek. Gaziray 2018’in sonunda hizmete girecek” ifadelerini kullandı.


2 projenin de yakında temelinin atılacağını vurgulayan Toprak, “Bir tanesi şehir hastanesinden başlayarak Karataş’a oradan Güneş mahallesine ve Düztepe meydanına kadar gidecek. Bunu ulaştırma bakanı onayladı. İhalesi de yapıldı. Yaklaşık 12 kilometrelik bir mesafe olacak. Gelecek yıl içinde temelinin atılması planlanıyor. Diğer hattımızda istasyon meydanından başlayıp, ordu caddesi üniversite bulvarı ve Gaziantep Üniversitesi 15 Temmuz yerleşkesine kadar gidecek. Bunun tamamını imar planına işledik” dedi. 



Milliyet


Geri Dön