Gaziantep Göllüce'de dönüşüm başlıyor!
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde çarpık yapılaşma sorununu gidermek ve sağlıklı bir yaşam dokusu oluşturmak için kentsel dönüşüm projesini hayata geçirdi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde çarpık yapılaşma sorununu gidermek ve sağlıklı bir yaşam dokusu oluşturmak için kentsel dönüşüm projesini hayata geçirdi.
Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kentin bazı mahallelerinde mülk sahipleri ile bire bir görüşülerek gönüllülük esasına uygun kentsel dönüşüme giden Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yoğun talebi üzerine Göllüce Mahallesi’ni (Sanayi Mahallesi) kentsel dönüşüme aldı.
Şehitkamil ilçesi sınırlarını içerisinde bulunan Göllüce Mahallesi, kuzeyinde Gazikent Mahallesi, kuzeydoğusunda Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü, doğusunda GATEM Toptancılar Sitesi, batısında KÜSGET Organize Sanayi, güneyinde ise Ayakkabıcılar Sitesi bulunuyor.
Anket çalışmaları yapılarak, vatandaşların talepleri dikkate alınarak hazırlanan “Göllüce Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi”nde kamulaştırma çalışmaları tamamlandı.
Vatandaşların yoğun talep gösterdiği ve 110 milyon TL bütçe ayrılan Göllüce Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında gerçekleştirilen yıkım çalışmaları tamamlanmak üzere.
Proje çerçevesinde hak sahiplerine isteklerine göre kamulaştırma bedeli para, Güzelyurt Sosyal Konut Projesi’nde konut veya Yeşilkent Mahallesi’nde arsa veriliyor.
Öte yandan Göllüce Mahallesi’ni ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve teknik ekibi, yıkım çalışmalarını yerinde inceleyerek mahalle sakinleri ve yıkım ekibinden bilgi aldı.
KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK
İstasyon ve Aydınlar Mahallesi'ni de kentsel dönüşüm alanı içerisine alan Büyükşehir Belediyesi, söz konusu iki mahallede de çalışmalarını sürdürüyor.
İstasyon Mahallesi hisseli kadastro parselleri üzerine, imar planına aykırı ve kaçak yapılaşma gibi nedenlerden kentsel dönüşüme alınırken, Aydınlar Mahallesi ise içerisindeki suni mağaralar nedeniyle çöküntü olaylarına sebebiyet verdiği, jeolojik sakıncalı alanı kapsadığı ve üzerinde bulunan ruhsatsız, kaçak inşa edilmiş niteliksiz gecekondu tarzı yapılar sebebiyle kentsel dönüşüm alanına alındı.
Hak sahiplerinin tespit edildiği, proje fizibilite ve analiz çalışmalarının tamamlandığı Aydınlar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ise Mayıs ayı içerisinde Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ arasında Kentsel Dönüşüm Proje çalışmaları çerçevesinde protokol imzalanmıştı. TOKİ işbirliğiyle devam eden çalışmalar kapsamında vatandaşlarla uzlaşma görüşmeleri yapılacak.
Büyükşehir Belediyesi, “Kentsel Dönüşüm Projeleri” ile yaşanabilir altyapısı, sosyal donatıları tamamlanmış, sağlıklı, güvenilir, kolektif bir yaşam alanı oluşturarak, söz konusu bölgelerde ikamet eden vatandaşlara nitelikli konut alanları sunup, yüksek yapı kalitesiyle daha yaşanabilir bir bölge yapılmasını hedefliyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi