Kent Haberleri

Gaziantep İslahiye'deki 360 afet konutunun kaba inşaatı bayrama kadar tamamlanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde toplamda 15 blokta 360 konutun kaba inşaatının Kurban Bayramı'na kadar tamamlanacağını belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından, İslahiye ilçesinde yapımı devam eden afet konutlarına ilişkin son dakika paylaşımı yaptı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, paylaşımında bölgedeki inşaatların son durumuna ilişkin videoya da yer veren Bakan Murat Kurum,  şu ifadeleri kullandı: "Deprem bölgesindeki şantiyelerimizde çalışmalar tam gaz devam ediyor. Gaziantep İslahiye'deki afet konutlarımızın çatısı göründü. Kurban Bayramı'na kadar toplamda 15 blokta 360 dairenin kaba inşaatını tamamlamış olacağız."

Gaziantep'teki hak sahibi depremzedelere konteynerleri teslim edildi!

Gaziantep Valisi Davut Gül yaptığı son dakika açıklamasında Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden sonra şehirdeki konutları yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasar alan hak sahibi tüm depremzedelere konteynerlerinin teslim edildiğini dile getirdi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Nurdağı ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki basın toplantısında, depremlerin ilk gününden itibaren devletin afetzedelerin yanında olduğunu dile getirdi.

Yaptığı açıklamada şehirde çalışmaların devam ettiğini kaydeden Gaziantep Valisi Davut Gül, "Şu an itibarıyla kentimizin bütün ilçelerinde yıkık, ağır hasarlı, acil yıkılacak ya da orta hasarlı binası olan hak sahibi denilebilecek bütün vatandaşlarımıza konteynerleri teslim ettik. Konteynerleri teslim edilen ancak kurulmayan yüzde 1'lik bir kesim var. Önümüzdeki hafta içinde onlar da tamamlanmış olacak." dedi.

Gaziantep Valisi Davut Gül açıklamasında şehirde ticari hayatın canlanması ve kamu hizmetlerinin verilmesiyle ilgili çalışmaların da aksamadan sürdüğünü belirtti.

Kırsalda Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, şehir merkezlerinde ise Toplu konut İdaresi Başkanlığının konut yapımını sürdürdüğünü kaydeden Gül, şunları söyledi: "Asrın felaketi olarak nitelendirilen söz konusu depremin 16. gününde kalıcı konutların hızla ihaleleri yapılmaya başlandı. Şu an itibarıyla Gaziantep'te toplamda 16 bin 500 kalıcı konutun ihalesi yapılmış oldu. Bunlar bir sene içinde tamamlanmış olacak. Yine aynı biçimde Nurdağı, İslahiye ve Araban'ın yatırımlardan daha fazla faydalanabilmesi için 6. bölge teşvik kapsamına alındı. Bununla birlikte hem Araban'a hem de Nurdağı'na yeni organize sanayi kurulması süreci de başlamış oldu. İslahiye'ye mevcut 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin kapasitesi üç kat arttı ve ayrıca 10 bin dekardan daha büyük bir alan oluşturuldu."

Son Dakika! Ege’de deprem!

YÖK'den deprem bölgesi için dil desteği geldi! Tüm akademisyenler yararlanabilir!

DASK, ev sahiplerine daha yüksek teminat sağlamak için azami tutarı yükseltiyor!