Kent Haberleri

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutları 29 Ekim'de teslim edilecek!

Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül yaptığı açıklamada TOKİ'nin İslahiye'de yapımını sürdürdüğü deprem konutlarını, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül gazetecilere yaptığı açıklamada deprem konutlarında inşa çalışmalarının hızla sürdüğünü dile getirdi

Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül,  beraberinde Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığının İslahiye'deki deprem konutlarında tamamlanan örnek dairesinde incelemeler yaptı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül gazetecilere yaptığı açıklamada deprem konutlarında inşa çalışmalarının hızla sürdüğünü dile getirdi.

Açıklamasında örnek daireyi beğendiklerini kaydeden Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, şöyle konuştu: "Gerçekten 1. sınıf malzeme kullanılmış her yönüyle çok kaliteli ve güvenli bir konut inşasını yerinde görmekten büyük sevinç duyuyorum. Bu konutlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na yetişecek. Burada toplamda 402 konutumuz, inşallah belirlenen sürenin de öncesinde de sahiplerine teslim edilecek. Cumhurbaşkanımız 'Vatandaşlarımızı güvenli bir biçimde kendi evlerine yerleştireceğiz.' diye paylaşmıştı. Bugün bunun neticelerini görüyoruz. Cumhurbaşkanımız 11 şehirdeki çalışmaların her aşamasını takip ediyor."

- İş yerlerindeki inşaat da devam ediyor

Verilen detaylara göre, protokol üyeleri, daha sonra Gaziantep İslahiye'de yapımı devam eden kalıcı iş yerleri projesini de inceledi.

Burada önemli açıklamalar yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydetti.

Esnafın yanında olduklarını dile getiren Gül, şunları dile getirdi:

"İslahiye'de toplam olarak 160 dükkanın yeri belli oldu ve şu an bunların ilk etapları tamamlandı. İnşallah pazartesi günü kuraları çekilecek ve esnaf da dükkanına kavuşacak. Tamamı da 1 ay içinde teslim edilmiş olacak. Söz konusu bu dükkanların dışında ayrıca küçük sanayi sitesi de bulunuyor. Orada da 200 dükkan inşa ediliyor. Söz konusu bu dükkanlar tamamlandığında depremde iş yerleri zarar gören herkes dükkanına kavuşacak. Gaziantep İslahiye ve Nurdağı'nda yapılan dükkanlar geçici değil, çelikten 
inşa edilen kalıcı dükkanlardır."

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de depremlerden sonra hızla iyileşme sürecinin başladığını dile getirdi.

Yaptığı açıklamalarda devletin hızlı biçimde yaraları sardığını kaydeden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "En büyük örneği buradaki çalışmalardır. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak da bu ekibin lojistik bir parçasıyız. Biz milletin emrinde ve hizmetindeyiz. Hem altyapıyı hem de çevre düzenlemesini sağlıyoruz." dedi.

Dikkat! Dikkat! Az önce deprem mi oldu? Son dakika depremler nereden öğrenilir?

Diyarbakır'da 6 bin 40 adet deprem konutu inşa edilmeye devam ediyor!

Bakan Kirişci: Depremzedeleri kalıcı konutlarında ziyaret edeceğiz!