Kent Haberleri

Gaziantep Stadyumu'nun temeli atıldı!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gaziantep'te yaptırılacak 33 bin kişilik stadın temel atma törenine katıldı...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bugünlerde Türkiye'yi karıştırmak isteyenler olduğunu belirterek "Bunların yegane emeli, Türkiye'nin ekonomik istikrara dayalı yakaladığı kesintisiz büyüme sürecini sabote etmektir, dinamitlemektir" dedi.


Bakan Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gaziantep'te yaptırılacak 33 bin kişilik stadın temel atma törenine katıldı. Kılıç, burada yaptığı konuşmada, kentin takımına sahip çıkması ve taraftar sayısının artırılması gerektiğini ifade etti.


Gaziantepli ruhunun üst kimlik haline gelmesi gerektiğini, yaptırılan stada herkesin sahip çıkması gerektiğini dile getiren Kılıç, şunları söyledi:


"Stadımız 110 milyon liraya mal olacak. 120 bin metrekare kapalı kullanım alanı bulunacak. Sadece iki haftada bir futbol oynanan bir saha olmayacak. Tribün ve galeri altlarında çeşitli salonları olacak. Çok amaçlı alanlar bulunacak. Güreşten tekvandoya, kareteden boksa aklınıza gelebilecek bütün branşlarda da hizmet verecek. Haftanın yedi günü spor yapılacak. Gaziantep Stadyumu, Gaziantepspor için de yeni gelir kaynağı olacak. Bugün sadece stadyumunı temelini atmıyoruz. Yeni bir kentsel dönüşümün temelini atıyoruz." 


Hükümetin spor alanlarına önemli kaynaklar aktardığına dikkati çeken Kılıç, "2002 yılında ihalesi yapılan spor tesisi sayısı sadece 5'ti. Bugün yurtlar hariç sadece gençlik ve spor yatırımlarının adedi 776. Nereden nereye geldik" dedi.


Bu başarının siyasal istikrara dayalı ekonomik istikrarın neticesi olduğunu vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:


"Bugünlerde Türkiye'yi karıştırmak isteyenler, bölgeyi karıştırmak isteyenler var. Bunların yegane emeli, Türkiye'nin ekonomik istikrara dayalı yakaladığı kesintisiz büyüme sürecini sabote etmektir, dinamitlemektir. Çünkü bölgede büyük ve güçlü bir Türkiye'nin varlığından rahatsızlık duyanlar var. Bölgede, bölgesiyle barışık, halkıyla güçlü, genç insan potansiyeli olan bir Türkiye'nin varlığından rahatsızlık duyan var. Bölgede genç nüfusuyla dünyaya örnek bir Türkiye'nin varlığından rahatsızlık duyanlar var. Mısır'daki kıyıma isyan eden Suriye'deki katliama isyan eden bir Türkiye'nin varlığından rahatsızlık duyanlar var. Biz inadına değil Allah rızası için, inadına değil herşeyden önce insan olduğumuz için cana kasta, bu büyük kıyımlara karşı direnmeye devam edeceğiz."


Kılıç, sessiz yığınların sesi oldukları için duaları arkalarına aldıklarını, bugüne kadar kimsenin bileklerini bükmeye muvaffak olamadığını kaydetti. 


- "Biz yaratılanı Yaradan'dan dolayı seviyoruz"


Gaziantep'te sadece stat yapmadıklarını, il merkezinde ve ilçelerde önemli spor ve gençlik merkezleri inşa ettiklerini anlatan Kılıç, bu tesislerle kenti olimpiyatlara sporcu yetiştirme merkezlerinden biri haline getireceklerini bildirdi.


Gaziantep'in, yüz binlerce genciyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sporcu yetiştirme potansiyeli bakımından da parlayan yıldız olacağını ifade eden Kılıç, "Biz yaratılanı Yaradan'dan dolayı seviyoruz. Kimsenin doğuştan sahip olduğu farklılıklar nedeniyle ayrıştırılmasına rıza göstermiyoruz. Türkü, Kürdü, Arabı, Alevisi, Sünnisi, doğuda ya da batıda yaşayanı, kuzeylisi, güneylisi herbirimiz kardeşiz. Tek cümlede birleşmişiz; tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet. Bundan ötesi yok" diye konuştu. 


İstanbul'da, Türk Telekom Arena Stadı ile Galatasaray taraftarını buluşturduklarını hatırlatan Bakan Kılıç, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı farklı bir yöntemle inşa ettiklerini, stadın yıkılıp yeniden inşa edilmesine ve Fenerbahçe Kulubü'nün Topuk Tesisleri'ne kavuşmasına büyük destek verdiklerini söyledi.


Trabzon'da da Akyazı projesini canla başla desteklediklerini dile getiren Kılıç, "Diğer yandan Beşiktaş Stadyumu'nun bulunduğu yerde yıkılıp yeniden yapılmasına destek veriyoruz. Bütün engelleri kaldırıyoruz. Bu hamle tarafsız başarı öyküsünün hamlesidir. Bu hamle Türk sporuna, Türkiye'nin gençlerine, Türk insanına verdiğimiz değerin göstergesidir" dedi.


AA