İhale

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü yeni binaya taşınacak!

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, Gaziantep Bölge Müdürlüğünü yeni binaya taşıyacaklarını söyledi

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, son 3 yılda Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait olan 30 tarihi
ve kültürel eserin restorasyonunu tamamladıklarını bildirdi.

Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sayıda vakıf eseri bulunan Gaziantep'te, özellikle 2006 yılından itibaren, restorasyon çalışmalarının hız kazandığını söyledi.

Gaziantep'in yanı sıra Kilis'te bulunan cami, hamam, iş hanı, kilise gibi değişik eserlerin restorasyonunun tamamlanarak, yok olmaktan kurtarıldığını belirten Güven, "Bu eserleri restore ederek, yok olmaktan kurtarmak, bir kültür hizmeti olduğu kadar, aynı zamanda, gelir getirici bir özelliğe de sahip" diye konuştu.

Güven, son 3 yılda, vakıflara ait olan birçok eseri restore ederek hem esnafa daha güzel bir ortamda işlerini yapabilme imkanı sağladıklarını, hem de gelirlerini önemli ölçüde arttırmayı başardıklarını ifade etti.

Restorasyon çalışmalarının 2010 yılında da devam edeceğine bildiren Güven, şöyle dedi:

"2006 yılında hız kazanan restorasyon çalışmalarımıza, 2010 yılında da devam edeceğiz. Bu konuda, 18 projemiz var. Bu projelerimizin 2'si Kilis'te, 16'sı da Gaziantep'te bulunuyor. Bu projelerimiz arasında cami, kilise, iş hanı, hamam, havra gibi tarihi eserler yer alıyor. Restorasyon çalışmalarımızı çok hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak, restorasyon için ihalesini yaptığımız eserlerin, aslına uygun olarak restore edilmesine büyük önem veriyoruz. Gaziantep, özellikle Osmanlı döneminden kalma çok önemli vakfı eserlere sahip. Amacımız, tüm vakıf eserleri belirli bir program dahilinde, restore ederek, genç kuşaklara kazandırabilmek. 2010 yılından itibaren, bu konudaki çalışmalarımız artarak devam edecek."

Güven, tarihi eserlerin restorasyonu konusunda özel sektöre de büyük görev düştüğünü belirterek, mülkiyeti özel şahıslara ait olan tarihi mekanların da restore edilmesinin önemini vurguladı.

Vakıf eserlerinin yok olmaktan kurtarılmasının önemli olduğunu kaydeden Güven, "500'ün üzerinde tarihi Antep evi var. Bunların yanı sıra bir çok iş hanı da bulunuyor. Bu eserlerin de yok olmaktan kurtarılması son derece önemli. Biz, talep olması durumunda, özel şahıslara ait olan eserlerin restorasyonu konusunda da teknik danışmanlık hizmeti veriyoruz" dedi.

-2 İŞ MERKEZİ YAPIMI-
Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, 2008 yılında 2 iş merkezinin yapımı konusunda çok önemli çalışmalar yaptıklarını, yapımına Ocak 2009 yılında başlanan Vakıflar İş Merkezi'nin tamamlanma aşamasına geldiğini bildirerek, şöyle devam etti:

"Vakıfılar İş Merkezi'nin yapımı için çok hızlı bir çalışma yapıldı ve 11 aylık kısa sürede tamamlanma aşamasına geldi. İş merkezinin yapımı için şu ana kadar 3.6 milyon liralık bir harcama yapıldı. Mart 2010 yılında ise hizmete girecek. Vakıflar için önemli bir gelir kaynağı da olacak olan iş merkezinizde 16 iş yeri, 8 büro, 2 otopark bulunuyor. Ayrıca, modern bir idare binası da yer alıyor. İş merkezimiz hizmete girdiği zaman, Gaziantep Bölge Müdürlüğünü de yeni binaya taşıyacağız. Bunun yanı sıra Gazi Muhtarpaşa Bulvarı'nda bulunan ikinci iş merkezimizin ihalesi bitti, değerlendirme aşamasındayız. Bu iş merkezimizin ihalesini de içinde bulunduğumuz Aralık ayı içinde yapacağız ve 2010 yılı sonlarına doğru hizmete girmesini planlıyoruz."
AA