İhale

Gaziantep ve Aksaray’da 10 taksitle satılık mağaza ve arsalar!

Gaziantep ve Aksaray’da yer alan mağaza ve arsalar satışa çıkarıldı. Toplam 10 gayrimenkulün satışa çıktığı ihaleler 2 Ekim ve 8 Ekim’de yapılacak.

Gaziantep ve Aksaray’da yer alan mağaza ve arsalar için satış ihalesi düzenleniyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan arsa 10 bin 20,28 metrekare alana sahip.

Metrekare rayiç bedelinin 12 bin Türk Lirası olarak açıklandığı arsanın muhammen bedeli 120 milyon 243 bin 360 Türk Lirası, geçici teminat bedeli ise 3 milyon 607 bin 300,80 Türk Lirası olarak açıklandı.

Ticaret, turizm ve konut imarlı arsanın satış ihalesi 2 Ekim 2024 tarihinde saat 15.00’te Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda İhale Komisyonu tarafından yapılacak. 

Aksaray Belediye Başkanlığı da 8 adet arsa ve 1 adet depolu 4 katlı mağazayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsaların muhammen bedelleri ise 11 milyon 956 bin Tl ile 145 milyon TL arasında değişirken, mağazanın muhammen bedeli de 110 milyon TL olarak açıklandı.

Arsaların geçici teminat bedelleri 358 bin 690 TL ile 4 milyon 350 bin TL arasında değişirken, depolu mağazanın geçici teminat bedeli ise 3 milyon 300 bin TL olarak açıklandı.

10 taksit imkanı sağlanan gayrimenkullerin satış ihalesi 8 Ekim 2024 tarihinde saat 12.00’de Aksaray Belediyesi, Belediye Meclis salonunda yapılacak. 

GAZİANTEP’TE SATILIK İMARLI ARSA 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan arsanın muhammen bedeli 120 milyon 243 bin 360 TL olarak açıklandı. İmarlı arsanın satış ihalesi 2 Ekim’de yapılacak. 


TAŞINMAZ SATILACAKTIR 
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığından:

1- İHALENİN KONUSU:
Şahinbey İlçesi, K.Kızılhisar Mahallesinde bulunan, aşağıda ada, parsel numarası, tapu alanı, imar durumu, m2 rayiç bedeli, muhammen bedeli ve geçici teminat tutarı belirtilen taşınmazın satışı işidir.


2- İHALENİN YAPILIŞ ŞEKLİ:
2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesine göre Kapalı Teklif Usulü artırma suretiyle yapılacaktır.
3- İHALE ŞARTNAMESİNİN TEMİNİ VE BEDELİ:
İhaleye iştirak edecek gerçek ve tüzel kişiler ihaleye ait şartnameyi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin web adresinden (https://www.gaziantep.bel.tr/tr/ihaleler) temin edeceklerdir. Çıktısı alınan şartname, ihaleye teklif vermeye yetkili kişi tarafından imzalanarak ihale dosyasına konulacaktır.
İhale şartname bedeli 500,00.-TL olup, bu bedel Belediyemiz veznesine veya Belediyemizin aşağıda iban numarası belirtilen hesabına yatırılabilecektir.
4- GEÇİCİ TEMİNATA İLİŞKİN ESASLAR:
İhaleye girecek gerçek veya tüzel kişiler, istekli oldukları taşınmazla ilgili geçici teminatı, Türkiye Vakıflar Bankası TR63 0001 5001 5800 7325 3734 30 iban nolu Belediyemiz banka hesabına yatırabileceği gibi bankalar veya özel finans kurumlarından alacakları, süresiz banka teminat mektubu da sunabilirler.
5- İHALENİN SAATİ, YERİ VE EVRAKLARIN TESLİM SÜRESİ:
Söz konusu yerlerin ihalesi 02.10.2024 Çarşamba günü, saat 15:00 ‘da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda İhale Komisyonunca (Encümence) yapılacaktır.
İhaleye iştirak edeceklerin, aşağıda istenilen belgelerle birlikte İhale İşleri Şube Müdürlüğüne 02.10.2024 Çarşamba günü, saat 12.00 ‘a kadar sıra alındılar karşılığında vermeleri ya da taahhütlü olarak posta ile göndermeleri gerekmektedir. Postadaki gecikmeler nedeniyle süresinde Komisyon Başkanlığına ulaşmayan teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.
6- İSTENİLEN BELGELER:
Teklifler aşağıdaki bilgi ve belgeleri içerecek şekilde hazırlanacaktır.
- A. İÇ ZARF
Teklif mektubundan oluşur. Teklif Mektubu, ihaleye iştirak edecek gerçek ve tüzel
kişilerce veya kanuni vekillerince imzalanacak ve bu teklifte şartname ve eklerinin aynen kabul edildiği belirtilecektir. Teklifler hem rakamla hem de yazıyla açık olarak yazılacaktır. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti ve düzeltme bulunan teklifler reddedilecektir.
Teklif mektubu bir zarf (iç zarf) içerisine konulup kapatıldıktan sonra zarf üzerine isteklinin adı, soyadı ve tebligata esas olan açık adresi yazılacaktır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanacak ve mühürlenecektir.
- B. DIŞ ZARF
Dış zarf aşağıdaki bilgi ve belgeleri içerir, a) Teklif mektubunu içeren iç zarf,
b)Gerçek kişiler için Türkiye’de kanuni ikametgâhı olduğuna dair belge (Nüfus Müdürlüğü’nden veya e-Devlet ‘ten temin edilecek),
c) Tebligat için Türkiye sınırları içerisinde adres göstermesi ve telefon numarası bildirmesi,
ç) Tüzel kişiliğin Ticaret ve/veya Sanayi Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge (İhale tarihinin olduğu yıla ait olacak)
d) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi,
e) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri,
f) Vekaleten ihaleye katılan kişinin, istekli adına ihaleye katılabileceğine ilişkin noter tasdikli vekaletname ile imza sirküsü,
g) İstekli tarafından her sayfası imzalanmış şartname ve sözleşme tasarısı,
ğ) Şartnamenin satın alındığına dair makbuzun aslı,
h) Şartnamede belirtilen geçici teminatın ödendiğine dair makbuz veya limit dahili banka
teminat mektubu,
ı) Belediyemize borcu olmadığına dair belge (İhale ilan tarihinden sonra alınmış)
- C. DIŞ ZARFIN KAPATILMASI
Yukarıda belirtilen belgeler ve iç zarf bir zarfa konarak kapatılacaktır. Bu zarfın üzerine
isteklinin adı-soyadı ve açık adresi ve teklifi ne ile ilgili olduğu yazılarak kapatılacaktır. İç zarfta olduğu gibi dış zarfında yapıştırılan yerinin mühürlenip imzalanması gerekmektedir.
İhaleye iştirak edeceklere duyurulur.

 

AKSARAY’DA 10 TAKSİTLE SATILIK MAĞAZA VE ARSALAR

Aksaray Belediye Başkanlığı’nın satışa çıkardığı arsaların muhammen bedelleri 11 milyon 956 bin Tl ile 145 milyon TL arasında değişiyor.  10 taksit imkanı sağlanan gayrimenkullerin satış ihalesi 8 Ekim’de yapılacak. 


TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR
Aksaray Belediye Başkanlığından:

1- Aşağıda tapu kaydı ve nitelikleri belirtilen idaremiz mülkiyetindeki muhtelif mahallelerde bulunan arsalar, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/ a maddesi gereğince kapalı teklif (artırma usulü) hükümleri çerçevesinde ihale yoluyla satılacaktır.
2- İhale konusu taşınmazlara ait toplam muhammen bedel ve geçici teminat miktarı şu şekildedir:


İstekliler; Ayrıca İdarenin elektronik adresinden ( “aksaray bel.tr” ) bilgi temin edilebilecektir.
3- İhaleye ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir:
a) İhale usulü: İhale, 08.09.1993 tarih ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35 (a) maddesi uyarınca, 36–37- 40–43 üncü maddelerde belirtilen
hükümler doğrultusunda kapalı teklif usulü (artırma) ile yapılacaktır. b) İhalenin yapılacağı adres: Aksaray Belediyesi, Belediye Meclis salonu
c) Son teklif verme tarihi ve saati: 08-10-2024 Salı SAAT 12.00
d) İhale tarihi ve saati: 08-10-2024 Salı Saat:14.00 Belediyemiz encümeni tarafından yapılacak olup, ihaleyi yapıp – yapmamakta Belediye Encümeni serbesttir.
e) İhale komisyonu toplantı yeri: Aksaray Belediyesi Meclis Salonu 4- İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için; a) Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon ve varsa faks numarası ile elektronik posta adresi, (1) Gerçek kişi olması halinde ikametgâh ilmühaberi (2) Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından veya idare merkezinin bulunduğu yer
mahkemesinden veya benzeri bir makamdan, ihalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belgeyi, b) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirkülerini, (1) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesini (2) Tüzel kişi olması halinde, şirket ortaklarının hisse oranları ile şirketteki görevlerinin, son durumumu gösteren Ticaret Sicil Gazetesinin aslı veya
noter tasdikli örneği ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerini, c) Teklif mektubunu,
d) Geçici teminatı: Geçici teminat olarak belirtilen bedeli Belediyemiz veznesine yatırarak aldıkları makbuzu veya 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 26. maddesinde belirtilen teminat yerine geçen belgeler
e) İstekli adına vekâleten iştirak ediliyorsa, isteklinin adına teklif vermeye yetkili olduğuna dair noter tasdikli vekâletname ile noter tasdikli imza beyannamesini,
f) Ortak girişim olması halinde ortak girişim beyannamesi 5- Tekliflerin verileceği tarih, saat, yer ve şekli: a) Teklifler en geç 08-10-2024 Salı günü saat 12.00’ ye kadar Aksaray Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğüne teslim edilecektir. Teklifler, son teklif
verme tarih ve saatine kadar yukarıda belirtilen yere verilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir. Son teklif verme saatine kadar idareye ulaşmayan teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır (Postadaki gecikmeler isteklinin sorumluluğundadır).
b) Taşınmaz mal için istekliler tarafından verilecek teklif ve geçici teminat miktarları; Türk Lirası (TL) üzerinden verilecektir. 6- Taşınmazlar için talep olması halinde satış bedeli taksitle ödenebilecektir; Taksitle ödeme halinde satış bedelinin %30’u peşin, kalan tutar sözleşme tarihini takip eden aydan başlamak üzere 10 ay kanuni faizi ile birlikte eşit
taksitlerle ödenecektir. Süresinde ödenmeyen taksitlere 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanununun hükmü uyarınca gecikme faizi uygulanacaktır.
7- İhale konusu taşınmazların satışından KDV alınmayacaktır. İlan Olunur.

 

Dul ve yetim aylığı kaç TL? Ocak zammıyla yeni maaşlar ne kadar olacak? İşte son dakika dul ve yetim maaşları... 

Konut fiyatlarının en pahalı olduğu iller açıklandı!

Kira anlaşmazlığı ölümle bitti! 15 yıllık kiracı ev sahibi ilişkisinde kötü son!