28 / 07 / 2024

Gaziantep ve Elazığ'da 10 adet arsa, konut ve iş yeri satılıyor! Arsa fiyatları 67.7 milyon TL'yi buluyor! 

Gaziantep ve Elazığ'da 10 adet arsa, konut ve iş yeri satılıyor! Arsa fiyatları 67.7 milyon TL'yi buluyor! 

Gaziantep ve Elazığ'da 10 adet arsa, konut ve iş yeri satışa çıkarıldı. arsaların fiyatları resmen dudak uçuklattı. İşte ayrıntılar...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Gaziantep ve Elazığ illerinde yer alan toplam 10 adet gayrimenkul satışa sunuldu. Gayrimenkuller arasında arsa, iş yeri ve konutlar yer alıyor. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil İlçesi, Özgürlük Mahallesinde yer alan 3 adet arsayı satıyor. Arsaların satış ihalesi 7 Ağustos'ta saat 16:00'da yapılacak. 

Konut ve ticaret+konut imarlı olan arsaların büyüklükleri, 2 bin 704 metrekare ve 5 bin 423 metrekare olarak açıklandı. Gaziantep'teki arsaların metrekare rayiç bedelleri 10 bin 500 ve 12 bin 500 TL, geçici teminat bedelleri de 851 bin 986 TL, 2 milyon 33 bin 756 ve 2 milyon 33 bin 763 TL olarak açıklandı. 

Gaziantep Büyükşehir'in satışını yapacağı arsaların fiyatları ise 28 milyon 399 bin 560 TL'den başlıyor ve 67 milyon 792 bin 125 TL'ye kadar yükseliyor. 

Gaziantep ve Elazığ da 10 adet arsa, konut ve iş yeri satılıyor! Arsa fiyatları 67.7 milyon TL yi buluyor! 

Elazığ Belediyesi de 7 adet iş yeri, arsa ve konutu satıyor. Gayrimenkullerin satış ihalesi 8 Ağustos'ta 09:00'da yapılacak. 

Elazığ'da yer alan gayrimenkullerin büyüklükleri 50 metrekare ile 774 metrekare arasında, geçici teminat bedelleri de 30 bin 510 TL ile 187 bin 500 TL arasında değişiyor. 

Elazığ Belediyesinin satışa sunduğu iş yeri, konut ve arsaların fiyatları ise 1 milyon 17 bin TL'den başlıyor ve 6 milyon 250 bni TL'ye kadar yükseliyor. Bedellere KDV de ilave ediliyor. 

Gaziantep ve Elazığ da 10 adet arsa, konut ve iş yeri satılıyor! Arsa fiyatları 67.7 milyon TL yi buluyor! 

İlan metinleri:

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

1-İHALENİN KONUSU:

Şehitkamil İlçesi, Özgürlük Mahallesinde bulunan, aşağıda ada, parsel numarası, tapu alanı, imar durumu, m² rayiç bedeli, muhammen bedeli ve geçici teminat tutarı belirtilen taşınmazların satışı işidir.

Ada

Parsel

Alanı(m²)

İmar Durumu

m² Rayiç Değeri

Muhammen Bedel

Geçici Teminat

8977

8

5.423,37

Ticaret + Konut (TİCK E:1.80 Yençok: 10 Kat)

12.500,00 TL

67.792.125,00 TL

2.033.763,75 TL

8977

9

5.423,35

Ticaret + Konut (TİCK E:1.80 Yençok: 10 Kat)

12.500,00 TL

67.791.875,00 TL

2.033.756,25 TL

9485

9

2.704,72

Konut (E:1.50 Yençok: 10 Kat)

10.500,00 TL

28.399.560,00 TL

851.986,80 TL


2-İHALENİN YAPILIŞ ŞEKLİ:
2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesine göre Kapalı Teklif Usulü artırma suretiyle ayrı ayrı yapılacaktır.

3. İHALE ŞARTNAMESİNİN TEMİNİ ve BEDELİ:
İhaleye iştirak edecek gerçek ve tüzel kişiler ihaleye ait şartnameyi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin web adresinden (https://www.gaziantep.bel.tr/tr/ihaleler) temin edeceklerdir. Çıktısı alınan şartname, ihaleye teklif vermeye yetkili kişi tarafından imzalanarak ihale dosyasına konulacaktır.
İhale şartname bedeli 500,00.-TL olup, bu bedel Belediyemiz veznesine veya Belediyemizin aşağıda iban numarası belirtilen hesabına yatırılabilecektir.

4- GEÇİCİ TEMİNATA İLİŞKİN ESASLAR:
İhaleye girecek gerçek veya tüzel kişiler, istekli oldukları taşınmazla ilgili geçici teminatı,Türkiye Vakıflar Bankası TR63 0001 5001 5800 7325 3734 30 ibannolu Belediyemiz banka hesabına yatırabileceği gibi bankalar veya özel finans kurumlarından alacakları, süresiz banka teminat mektubu da sunabilirler.

5- İHALENİN SAATİ, YERİ ve EVRAKLARIN TESLİM SÜRESİ:
Söz konusu yerlerin ihalesi 07.08.2024 Çarşamba günü, saat 16:00 ‘da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda İhale Komisyonunca (Encümence) yapılacaktır.
İhaleye iştirak edeceklerin, aşağıda istenilen belgelerle birlikte İhale İşleri Şube Müdürlüğüne 07.08.2024 Çarşamba günü, saat 12.00 ‘a kadar sıra alındılar karşılığında vermeleri ya da taahhütlü olarak posta ile göndermeleri gerekmektedir. Postadaki gecikmeler nedeniyle süresinde Komisyon Başkanlığına ulaşmayan teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

6. İSTENİLEN BELGELER:
Teklifler aşağıdaki bilgi ve belgeleri içerecek şekilde hazırlanacaktır.

  • A.İÇ ZARF

Teklif mektubundan oluşur. Teklif Mektubu, ihaleye iştirak edecek gerçek ve tüzel kişilerce veya kanuni vekillerince imzalanacak ve bu teklifte şartname ve eklerinin aynen kabul edildiği belirtilecektir. Teklifler hem rakamla hem de yazıyla açık olarak yazılacaktır. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti ve düzeltme bulunan teklifler reddedilecektir.
Teklif mektubu bir zarf (iç zarf) içerisine konulup kapatıldıktan sonra zarf üzerine isteklinin adı, soyadı ve tebligata esas olan açık adresi yazılacaktır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanacak ve mühürlenecektir.

  • B.DIŞ ZARF

Dış zarf aşağıdaki bilgi ve belgeleri içerir,
a) Teklif mektubunu içeren iç zarf,
b)Gerçek kişiler için Türkiye’de kanuni ikametgâhı olduğuna dair belge (Nüfus Müdürlüğü’nden veya e-Devlet ‘ten temin edilecek),
c)Tebligat için Türkiye sınırları içerisinde adres göstermesi ve telefon numarası bildirmesi,
ç)Tüzel kişiliğin Ticaret ve/veya Sanayi Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge (İhale tarihinin olduğu yıla ait olacak)
d) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi,
e) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri,
f)Vekaleten ihaleye katılan kişinin, istekli adına ihaleye katılabileceğine ilişkin noter tasdikli vekaletname ile imza sirküsü,
g) İstekli tarafından her sayfası imzalanmış şartname ve sözleşme tasarısı,
ğ)Şartnamenin satın alındığına dair makbuzun aslı,
h) Şartnamede belirtilen geçici teminatın ödendiğine dair makbuz veya limit dahili banka teminat mektubu,
ı) Belediyemize borcu olmadığına dair belge (İhale ilan tarihinden sonra alınmış)

  • C) DIŞ ZARFIN KAPATILMASI

Yukarıda belirtilen belgeler ve iç zarf bir zarfa konarak kapatılacaktır. Bu zarfın üzerine isteklinin adı-soyadı ve açık adresi ve teklifi ne ile ilgili olduğu yazılarak kapatılacaktır. İç zarfta olduğu gibi dış zarfında yapıştırılan yerinin mühürlenip imzalanması gerekmektedir.

İhaleye iştirak edeceklere duyurulur.

---------------------

ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NDAN

 

  1. Mülkiyeti Belediyemize ait aşağıda mevkii, ada, parsel numarası,m2 si, muhammen bedeli, geçici teminatı, ihale tarihi ve saati yazılı taşınmazların satışı yapılacaktır.

  2. Satışı  yapılacak taşınmazların ihalesi 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45.Maddesine göre Açık arttırma suretiyle yapılacaktır.

  3. Taşınmazların ihalesi aşağıda belirtilen tarih ve saatlerde Cumhuriyet Mahallesi Malatya Caddesi No:34 Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi encümen toplantı salonunda Encümen huzurunda yapılacaktır

  4. İhale şartnamesi mesai saatleri içerisinde ücretsiz görüleceği gibi ihaleye iştirak edilmesi halinde 1.000,00 TL bedel karşılığında Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğü   Kiralama Servisinden temin edilecektir. Birden fazla taşınmaz ihalesine  katılması halinde; her bir taşınmaz için ayrı ayrı ihale dosyası alınacaktır.  Ayrıca Teklif verecek kişiler ayrıntılı bilgi için Elazığ Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü   Kiralama Servisinden veya (424) 248 47 02  (dahili 1572) nolu telefondan bilgi alabileceklerdir.

  5. İhaleye katılmak isteyen isteklilerden, aşağıdaki şartlar aranır;

5.1- Kanuni ikametgahı olması,
5.2- T.C. Kimlik numarasını içeren Nüfus cüzdanı sureti veya fotokopisi (Gerçek Kişiler için)
5.3- İstekliye yapılacak her türlü yazışma ve tebliga₺ara esas olmak üzere adres beyanı,
5.4-Mevzuatı gereği kayı₺ı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da Esnaf ve Sanatkarlar Odası veya ilgili Meslek Odası Belgesi,
   a) Gerçek kişi olması halinde, (kaydı varsa) kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da esnaf ve sânatkar odasından veya ilgili meslek odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge
  b) Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
  c) Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b)'deki esaslara göre temin  edecekleri belge,
5.5- Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri,
    a) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
    b)Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
c) Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b)'deki esaslara göre temin  edecekleri belge,
5.6-İstekliler adına vekaleten iştirak ediliyor ise, istekli adına teklifle bulunacak kimselerin vekaletnameleri ile vekaleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri vermesi,
5.7- Geçici teminat (tahmini muhammen bedelin % 3’ ü oranında) bedeli ihale saatinden önce yatırıldığına dair makbuzu veya teminat mektubu, Devlet Tahvili, Hazine kefaletine haiz tahviller kabul edilir.
5.8- İsteklilerin ortak girişim olması halinde, noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi ile ortaklarca imzalanan Ortaklık Sözleşmesi vermesi,

  1. Satışı yapılacak arsalarda 18.01.2017 tarih ve 6770 sayılı Kanunun 8.maddesi gereğince; KDV alınmayacak olup, İşyerleri ve konutlarda ise KDV alınacaktır.

  2. İhale ve satıştan doğan bütün vergi,resmi harç,tapu harçları ,alım satım giderleri vb.  ödenmesi gereken tüm giderler ihale edilene aittir.

  3. Satış şartnamesinde belirtilen ve satışa çıkartılan taşınmazların dosyasındaki bilgileri ve tapudaki takyidatları  ihale edilen kişi  veya kişiler tarafından  aynen kabul edilmiş sayılır.

  4. Encümen gerekçesini karar içeriğinde belirtmek sureti ile ihaleyi yapıp yapmamakta  serbesttir.

  5. İstekliler istenilen belgeleri ve tekliflerini ihale günü ihale saatine kadar İhale Komisyon (Encümen) Başkanlığı’na verilecektir. Teklifler iadeli taahhü₺ü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfın üzerine İhale Komisyon (Encümen) Başkanlığı'nın adresi ve hangi işe ait olduğu, isteklinin adı soyadı veya ticari unvanı ile açık adresi yazılır. Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanda belirtilen saate kadar komisyon başkanlığına ulaşmış olması şarttır. Postada vuku bulacak gecikmeler kabul edilemez. Komisyon başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz

  6. İşbu İhale ilanı bilgi mahiyetinde olup, satışta idari şartname hükümleri geçerlidir

                                                                                                                                                        

Sıra
No          

MEVKİSİ

ADA-PARSEL

M2’si

İMAR DURUMU
/CİNSİ

MUHAMMEN BEDELİ

GEÇİCİ TEMİNATI

İHALE TARİHİ

İHALE SAATİ

Rızaiye Mah. Belediye İş Merkezi Zemin kat No:7

126/40

50,00

İşyeri

6.250.000,00  TL   + KDV

187.500,00 TL

08.08.2024

09.00

2

Rızaiye Mah. Belediye İş Merkezi Teras kat No:101

126/40

235,00

Restorant-Cafe

5.900.000,00  TL+ KDV

177.000,00 TL

08.08.2024

09.10

3

Mornik

4401/1

774,00

A-5 Kat TASK %30

1.393.200,00  TL

41.796,00 TL

08.08.2024

09.20

4

Mornik

4405/3

565,00

A-5 Kat TASK %30

 1.017.000,00  TL

30.510,00 TL

08.08.2024

9.30

5

Mornik

4405/5

566,00

A-5 Kat TASK %30

 1.018.800,00  TL

30.564,00 TL

08.08.2024

9.40

6

Sürsürü (Abdullahpaşa)

689/6

118

D Blok 1. Kat Bağımsız bölüm No:2 (Konut)

1.850.000,00 TL
+ KDV

55. 500,00 TL

08.08.2024

9.50

7

Sürsürü (Abdullahpaşa)

689/6

118

D Blok 5. Kat Bağımsız bölüm No:18  (Konut)

1.900.000,00 TL
+ KDV

57 000,00 TL

08.08.2024

10.00

 

3.5 milyon TL ile ev alınırsa yıllık 180 bin kira, Tüpraş hissesi alınırsa yıllık 199 bin 950 TL getiri gelir!

Dolar yıl sonunda 32,5 TL mi olacak, 37 TL mi? Elinde 1 doları bile olan hemen bu rakamlara baksın! 

Dünyada kira sözleşmesini 1 yıl yapıp 12 yıl uzatan, davasıyla 17 yıl uzatan başka ülke var mı?


Geri Dön