03 / 05 / 2024

Gaziantep ve Suriye'deki mekanlar sempozyumda ele alınacak

Gaziantep ve Suriye'deki mekanlar sempozyumda ele alınacak

Uluslararası Gaziantep-Halep Vakıflar Sempozyumu'nda Gaziantep ve Suriye'deki mekanlar ele alınacak



Gaziantep ve Suriye'nin Halep kentinde bulunan vakıflara ait tarihi ve kültürel mekanlar, her iki kentte düzenlenecek olan "Uluslararası Gaziantep-Halep Vakıflar Sempozyumu"nda ele alınacak.

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi ve Halep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenecek olan "Uluslararası Gaziantep-Halep Vakıflar Sempozyumu"nun ilk bölümünün 21-22 Aralıkta Gaziantep'te, ikinci bölümünün ise 23-24 Aralık tarihlerinde Suriye'nin Halep kentinde gerçekleştirileceğini söyledi.

"İslam kültüründe vakıflar çok önemli bir yere sahiptir. Selçuklu ve Osmanlı döneminde, vakıf eserlerin çok önemli olduğunu ve yardım amacıyla yapılan bu eserlerin, insanlar için çok önemli bir yere sahip olduğunu görüyoruz" diyen Güven, amaçlarının, "bir zamanlar toplum için son derece önemli bir yere sahip olan vakıf eserlerine sahip çıkmak ve bunların genç kuşaklara tanıtımını en iyi şekilde yapabilmek" olduğunu söyledi.

Sempozyuma 30'i Suriyeli 90 bilim adamı ve uzmanın katılacağını belirten Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, sempozyum süresince, vakıf eserleri ile ilgili bir fotoğraf sergisi açılacağını da dile getirdi.

Güven, sempozyuma sunulan bildirilerin bir kitapta toplanarak yayımlanacağını da kaydetti.
AA


Geri Dön