Kent Haberleri

Gaziantep'e yeni OSB yapılacak!

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, Kilis'le ortaklaşa kurulması planlanan yeni Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi verdi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, Kilis'le ortaklaşa kurulması planlanan yeni Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) ilişkin şunları söyledi:


Bu bir fikir olarak doğdu, fikir olgunlaştı, ağaç dikildi, yeşermeye başladı. Ancak 4-5 sene sonra meyvesini toplayabileceğiz.


GSO Başkanı Adil Konukoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, projeye başta GSO ve Gaziantep Ticaret Odası (GTO) olmak üzere Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) ile iki ilin valilikleri ile ilgili tüm kuruluşların destek verdiğini belirtti.


Projeyle ilgili bilgi veren Konukoğlu, kimsenin bu konuda aceleci davranmaması gerektiğini dile getirdi.


Konukoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:


Bu tür işler çok kısa sürede yapılacak işler değil. Bir tesis kurmaya kalksanız dahi, kuruluş çalışmaları 2-2,5 yılınızı alıyor. Bu da büyük bir proje. Olmayan bir yerde OSB kurmaya çalışıyorsunuz. Bunun altyapısı var, yolları var. Kolay bir iş değil bu, ama sonuçta bu proje gerçekleştirilecek. Herkesten bu süreç içerisinde sabır bekliyorum. Şu anda olumsuz hiçbir şey yok.


Planlanan yeni OSB'nin bütün sınırlarının belirlendiğini ifade eden Konukoğlu, "Önce organize sanayi bölgesini bitirecek, altyapıyı oluşturacaksınız. Orada bir tek sanayi dalı olma şansı yok. Çeşitlerimiz olacak. Mümkün olduğu kadar belli grupları belli bölgelere toplayabiliriz. Gıda sektörü aynı bölgede, tekstilciler ayrı yerde, kimyacılar farklı yerde... Yani sektörel şekilde çalışma yapabiliriz. Şu andaki düşüncemiz bu. Çok talep var. Otomotiv sektöründen ise şu ana kadar talep yok. Otomotiv sektörünü de oraya getirmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.'' dedi.


Konukoğlu, yeni OSB'nin toplam 34 milyon metre karelik bir alanı kapsadığını dile getirerek, şunları kaydetti:


Projenin çok çabuk şekilde biteceği şeklinde yanlış anlaşılamalar olmasın. Bu bir süreç, kolay değil, herkes istiyor ki 3 gün içinde bu işlem yapılsın. Bütün bakanlıklardan tek tek görüş alınıyor. Bu uzun bir süreç ve meşakkatli bir iş. Başbakanımız'ın öngörüleri doğrultusunda bakanlarımız ellerinden geleni yapıyor. İnşallah bu işi sonunda bitireceğiz, biraz sabırlı olmamız gerekiyor.

     

Projeyle bağlantılı olan Hatay'ın Hassa ve Dörtyol ilçeleri arasında tünel açılmasıyla ilgili çalışmaların da devam ettiğini aktaran Konukoğlu, şunları söyledi:


Bu tünel projesi, sadece Gaziantep'in projesi değil, tüm bölgenin ve Türkiye'nin projesidir. Bu tünel projesinin hayata geçirilmesi, İskenderun Limanı'nın bütün Güneydoğu Anadolu'ya, Doğu Anadolu'ya hitap etmesini sağlayacak. Bunun sayesinde de ihracatımızdaki beklemeler sona erecek ve rekabet şansımız artacak. Hemen 80 kilometre sonra limandan yükleme yapabileceksiniz. Biri getirecek 300 kilometreden, siz götüreceksiniz 80 kilometreden.


Akşam