28 / 04 / 2024

Gaziantep'in turizm master planı hazırlanıyor!

Gaziantep'in turizm master planı hazırlanıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin Turizm Master Planı'nı hazırlıyor...



Gaziantep'in "Turizm Haritası ve Turizm Master Planı"nın hazırlanması ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen "Turizm Master Planı Çalıştayı Paylaşım Toplantısı"na Avusturya'da faaliyet gösteren bir turizm danışmanlık firmasının yetkilisi Marcus Grillic konuşmacı olarak katıldı.

Master planı ile ilgili paylaşımda bulunmak üzere Gaziantep'e geldiklerini belirten Marcus Grillic, "Genel anlamda turizm ve boş zaman ekonomisinde uzman ekibimizle, turizmde planlama, tanıtım, satış noktası planlaması gibi konularla ilgileniyoruz" dedi.

Grillic, şöyle konuştu:
"Turizme çok geniş açıdan, sosyal, kültürel ve bölgesel olarak bakıyoruz. İstihdam oluşturabilme, bölgedeki yaşam kalitesini yükseltebilme hedefiyle bir sinerji oluşturarak senenin 365 gününü turizm amaçlı değerlendirmek için çalışıyoruz. Hem misafir hem de ev sahibinin mutlu olacağı bir ortam yaratmayı hedefliyoruz."

Firma yetkilileri, çeşitli ülkelerde yaptıkları çalışmalarla ilgili de bilgi verdi.

-"GAZİANTEP TURİZM KENTİ YOLUNDA HIZLA İLERLİYOR"-
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, son yıllarda turizm kenti olma yolunda hızla ilerleyen Gaziantep'in, mimari kimliğini, geleneksel yaşam kültürünü yitirmeden, tarihi dokuları yeniden işleyerek, eski doku ile çağdaş dokuyu buluşturan bir anlayışla dünya kenti olma yolunda gelişimini sürdürdüğü belirtti.

Güzelbey, şunları söyledi:
"Büyükşehir Belediyesi olarak, geleneksel değerleri ve yerel kimliği koruyan marka kent sıfatıyla evrensel bir kimlik kazanmış olmanın kentlere getirisinin daha fazla olacağı bilinciyle hizmet üretiyoruz. Bunu yaparken de
kentimize hizmet eden tüm kurumları ve sivil toplum örgütlerini ortak akıl platformunda buluşturmaya çalışıyoruz. Kentimizin turizm kenti olma yolunda hızla ilerleyişine ivme kazandıracak bir 'Turizm Master Planı"na ihtiyacımız var."

Toplantıya, Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, kaymakamlar, oda başkanları ve kurumların üst düzey yetkilileri katıldı.
AA


Geri Dön