Gaziantepli sanayicilier modern hizmet binasına kavuşuyor!
Türkiye´nin üye sayısı açısından en büyük dördüncü odası olan Gaziantep Sanayi Odası, modern yeni hizmet binasına kavuşuyor
15 Ağustos 1989 yılında kurulan, kuruluş yılında 280 üyesi bulunan GSO bugün itibariyle 3,110 üyeye ulaştı. Kendi mülkiyeti olan 522 metre karelik yerde yıllardır hizmet veren Oda, üyelerine daha iyi çalışma ortama sunmak için çağdaş bir bina yaptırıyor.
İstasyon Caddesi´nde 3,200 metre karelik arsa üzerinde bir zemin ve 6 kattan oluşan yeni bina, 7 milyon lira bedelle ihale edildi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından haziran ayında temeli atılan binanın inşaatı bu yıl sonunda bitecek ve iç dekorasyonu tamamlandıktan sonra 2011 yılının ilk yarısında hizmete açılacak. Üyelerin her türlü aktivitesine imkan verecek donatılara sahip olan bina, güvenlik ile su ve elektrik tasarrufu açısından akıllı bina şeklinde inşa edilecek.
Yıllık 4 milyar dolarlık kent ihracatının yüzde 93´üne imza atan ve 150 bin kişiye istihdam sağlayan, girişimciliği ile Türkiye´ye örnek oluşturan Gaziantepli sanayiciler, yeni hizmet binasında yeni başarılara imza atacak.
-"SANAYİNİN GELECEĞİNE HİZMET EDECEK"-
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanayinin vizyonunu taşıyacak çağdaş bir binaya ve çalışma ortamına uzun zamandır ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, "Mali açıdan bir hazırlık dönemi geçirdik. Şimdi kısmet olursa kendi dönemimizde Gaziantep sanayisine böyle bir binayı kazandırma çabası içindeyiz" dedi.
Yeni hizmet binasını üyelerinin her türlü aktiviteden azami şekilde yararlanacağı, şehirde yapılacak toplantılara da ev sahipliği yapacak özelliklerde planlandığını belirten Koçer, Gaziantep´in sanayide ve ihracatta geldiği önemli noktaya dikkati çekti. Koçer, şöyle konuştu: "Sanayimizin büyüklüğüne göre bugüne kadar çağdaş bir yapımız eksikti.
Aslında bunun eksikliğine de çok birinci plana koymadık. Hep proje ürettik, şehrin geleceğine, sanayinin vizyonuna yatırım yaptık. Ama artık geldiğimiz noktada kendi görev dönenimizde Gaziantep sanayisine bu binayı kazandırmak için harekete geçtik. Gaziantep sanayisinin geleceğine hizmet edecek şekilde planlıyoruz."
Gaziantep´in bu yıl 4 milyar dolarlık ihracata koştuğunu vurgulayan Nejat Koçer, "Temmuz ayında ihracatta 300 milyon dolar sınırının aşılması da psikolojik olarak çok önemliydi. 4 milyar dolar ihracat gücü olan ve bunu yüzde 93´ü sanayi ürünü oluşturan, 150 bine yakın istihdam sağlayan bir şehiriz. Türkiye´nin en büyük organize sanayi bölgesine sahibiz ve 5. organize sanayi bölgesi için çalışmalar başladı. Gaziantep rakamsal başarıları ve girişimcilikle örnek alınacak model bir şehir oldu. Son krizde de zaten bunu gördük. İnşallah çalışma koşullarımızı ve vizyonumuzu geliştirecek bir çalışma ortamına da sahip olacağız" diye konuştu.
AA