Genel

Gaziantepliler 13 Şubat Pazartesi gününden itibaren doğalgaza kavuşuyor!

Zorlu Enerji, deprem felaketinden etkilenen bölgenin doğal gaz ihtiyacının karşılanması için harekete geçti. Gaz arzının kontrollü bir şekilde gerçekleşeceğini belirten şirket, önceliği hastane ve ekmek fırınlarına vermeyi planlıyor.Barınma, gıda ve ısınma depremden etkilenen vatandaşlarımızın en büyük ihtiyaçları olarak ön plana çıkıyor

Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan deprem felaketinin ardından bölgede arama kurtarma faaliyetleri tüm hızıyla sürerken, depremzedelerin ihtiyaçlarına yönelik yardım kampanyaları da devam ediyor. Barınma, gıda ve ısınma depremden etkilenen vatandaşlarımızın en büyük ihtiyaçları olarak ön plana çıkıyor.

 

Zorlu Enerji de Kahramanmaraş başta olmak üzere toplam 10 şehrimizin etkileyen depremin ardından bölgenin doğal gaz ihtiyacının hızla karşılanması için harekete geçti. Şirket, BOTAŞ’ın şehir iletim şebekesine gazı vermesinin ardından 9 Şubat 2023 tarihi itibarıyla OSB bölgesinden gaz arzına başladığını bildirdi.

Zorlu Enerji, bölgede hayatını kaybeden vatandaşlarımız için başsağlığı ve yaralılar için acil şifa dileklerini iletirken, Gaziantep genelinde gaz arzının, yapılacak kontroller sonrasında öncelikle hastane ve ekmek fırınları için 13 Şubat tarihinden itibaren sağlanacağını açıkladı. Açıklamada, konutların doğal gaz arzının ise, yetkililer tarafından yapılacak hasar tespiti sonrasında oturma izni verilecek meskenler için doğal gaz ekiplerinin dedektörlü araçlar ile tek tek yapacakları sızıntı kontrolleri sonrasında en kısa sürede sağlanacağı bildirildi.     

Zorlu Enerji, BOTAŞ’ın hasarları gidererek şehir iletim şebekesine gaz sağlamasının ardından 9 Şubat 2023 tarihinde Gaziantep OSB’ye doğal gaz verilmeye başlandığını kamuoyuna açıkladı. Şirket, şehirde doğal gaz arzının hızla sağlanması için Trakya Gaz ekiplerini bölgeye transfer ederken, İzmir İzmirGaz, Kırşehir KIRGAZ, Adapazarı AGDAŞ ve Eskişehir Esgaz ekiplerinin de desteği ile çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

ÖNCE KONTROLLER YAPILACAK

Zorlu Enerji’den yapılan açıklamaya göre, şehir genelinde bütün konutlarda tek tek yapılacak güvenlik kontrolleri sonrası kademeli olarak öncelikle hastane ve fırınlara sağlanacak gaz arzı sağlanacak. Şebeke hatları tamamen sağlam ise 13 Şubat Pazartesi gününden itibaren gaz arzının başlatılacağı belirtilirken, 12 gün içinde ise Gaziantep genelinin doğal gaza kavuşturulması hedefleniyor.

Meskenlerin doğal gaza kavuşması için ise öncelikle binaların depremden sonra oluşan hasar tespitinin yapılması ve oturma izinlerinin verilmesi gerekiyor. Daha sonraki adımlarda ise binaların iç tesisatlarının herhangi bir kaçak veya sızıntı olasılığına karşılık Zorlu Enerji ekipleri tarafından kontrol edilmesi gerekiyor. 

OTURMA İZNİ GEREKİYOR

Zorlu Enerji, Gaziantep genelinde tüm mesken kontrollerinin planlamasının yapılacağını belirterek  oturma izni verilen binalarda ikamet eden abonelere iç tesisat kontrol gününün SMS mesajıyla bildirileceği ve kontrol sürecinde binalarında olmalarının isteneceği kaydedildi. Ayrıca kontroller sırasında sahiplerine ulaşılamayan konutların gaz girişleri ise güvenlik nedeniyle kesilerek kapılarına bilgilendirme notu bırakılacak. Oturma izni verilmeyen binalara ise doğal gaz arzı sağlanmayacağı belirtildi.