28 / 08 / 2024

Gaziantep'te 1.7 milyon TL'ye icradan fabrika!

Gaziantep'te 1.7 milyon TL'ye icradan fabrika!

T.C. Gaziantep 10. İcra Müdürlüğü, Gaziantep ili Şehitkamil ilçesi 1. Organize Sanayi Bölgesi 20 nolu cadde No:9'da bulunan imalatk ve paketleme fabrikasını 1 milyon 736 bin 953,60 TL'den satışa çıkardı. Satış, 13 Ocak 2012 Cuma günü yapılacak



Verilen ilan şöyle;

T.C. GAZİANTEP DOSYA NO: 2 GAZİANTEP 10. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAŞINMAZ SATIŞ İLANI

Bir borçtan dolayı hacizli bulunan ve altta tapu kaydı, özellikleri ile satış şartları belirtilen taşınmaz müdürlüğümüzce Açık arttırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir. Satış ilanı ilgililerin adreslerine posta ile tebliğe gönderilmiş olup adreste tebligat yapılamaması veya adresi bilinmeyenler içinde işbu satış ilanı ilanen tebliğ yerine geçeceği ilan olunur.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, kıymeti, adedi evsafı ve adresi:

TAPU KAYDI: Gaziantep ili, Şehitkamil ilçesi  ,  Sam mah.(Köyü ) Başpınar mevkiinde kain olup ve tapunun 1 pafta , 80 parsel de kayıtlı bulunan 4.960m2 lik imalat ve paketleme fabrikasının tamamıdır. Taşınmazın tamamı borçlu adına kayıtlıdır.

Bulunduğu yer ve özellikleri: Borçluya ait işbu taşınmaz Gaziantep ili Şehitkamil ilçesi 1. Organize Sanayi Bölgesi 20 nolu cadde No:9 Gaziantep adresinde bulunmakta olup 20 nolu cadde ile 110 nolu caddenin kesiştiği köşededir. 20 nolu caddeye göre simetriğinde -doğusunda Beslen Makarna fabrikası 110 nolu caddeye göre simetriğinde - güneyinde ise Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü bulunmaktadır. .Taşınmaz şehir merkezine 14 km mesafede olup Gaziantep-Adana-K.Maraş  asfaltının  doğusunda ve  bu  asfalta  180m  mesafededir.

Organize Sanayi Bölgesinde bulunan parselin çevresinde muhtelif fabrikalar mevcut olup bölge tamamen yapılaşmış durumdadır. Alt Yapısı tam olup her türlü belediye ve sosyal hizmetten yararlanmaktadır. Belediye ve İmara Sınırları dahilinde olup ipek yoluna yakınlığı nedeniyle ulaşım kolaylığı , düz bir jeolojik yapıda nedeniyle inşaat yapma kolaylığı vardır. Taşınmaza 20 nolu caddeden girişte sağda bekçi kulübesi , karşıda ve ileride tek katlı imalathane ve solda 3 katlı idare binası bulunmaktadır. Bekçi Kulübesi: Tek katlı yığma bir yapı olup bir odadan oluşmaktadır. Pencere doğramaları PVC tek camlı, zemin kaplamaları dökme mozaiktir. Soba ısıtmalı olan yapının inşaat alanı 10 m2 dır. Bina yaklaşık 25 yaşında olup yıpranması %32 dir.

İdari Bina: 3 katlı olup betonarme karkas olarak yapılmıştır. Toplam inşaat alanı 230 m2 *3kat =690 m2 dir. Tesise girişte solda karşıda olan doğu batı istikametinde uzanan ve imalathane binasına bitişik olan yapının zemin katı boş olarak durmaktadır. Normal 1. ve 2. katları ise idari amaçla kullanılmaktadır. Toplantı salonu idari işler müdürlüğü muhasebe , çay ocağı WC -lavabodan vs. ibarettir. 1. katta 5 oda mutfak ve 2 adet wc bulunmaktadır. Zemin kaplamaları kısmen mermer ve kısmen de paladyen mermerdir. Duvarları macunlu yağlı boyalıdır. Kapılar ameriken kapı olup pencere doğramaları ise PVC olup çift camlıdır, oluşmaktadır. Kaloriferli olan bina 25 yaşında olup yıpranması %25 tir.

İmalathane:   İki   aks  halinde yapılmış  olup  kuzey- güney  istikametinde uzanmaktadır. İdari binanın doğusunda ve bitişik olarak inşa edilmiştir. Girişte usta ve işçi soyunma odaları WC - lavabolar ile mutfak ve yemekhane vardır. Batı ve  kuzeye  bakan  kesimleri  ise  paketleme  ,  imalathane -kavurma  ,  depo bölümlerinden oluşmaktadır. Asma katta 4 oda bulunmaktadır. Bina Botenarme prefabrik karkas kolon ve kirişlerden yapılmış olup asma tavan yoktur. Çatının üzeri trapez galvanizli saçla kaplıdır. Zemin kaplamaları dökme mozaik ve duvarları ise sıva üzeri plastik badanalıdır. WC ve mutfak duvarları fayanstır. Kapı ver pencere doğramaları ise demirdir.Jmalathanenin inşaat alanı 80*25= 2000 m2 dir. Bina yaklaşık 25-30 yaşında olup yıpranması %25 tir.

Saha kaplamaları: Tesise girişten itibaren yapılmıştır.

Trafo Binası : İki katlı olup imalathane binasının kuzeyindedir.Bina kısmen tek katlı ve kısmende 2 katlıdır. Sıvalı ve boyalı olup doğramaları demirdir. Toplam inşaat alanı 34 m2 dir.

İhata Duvarı: Ortalama .1,50 m yükseklikte yapılmış olup üzeri sıva ve harpuşta yapılmıştır.

Fiber Parakende Satış Kulübesi: Tek katlı , fiber ve tek odalıdır. Zemin tabanına ahşap laminat döşenmiştir. Kulübenin alanı 20 m2 dir.

ADRESİ: Borçluya ait işbu taşınmaz Gaziantep ili Şehitkamil ilçesi 1. Organize Sanayi Bölgesi 20 nolu cadde No:9 Gaziantep adresindedir. İmar Durumu: Borçluya ait işbu bu taşınmaz Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nün 14.7.2011 tarih ve 30-813 sayılı yazısı gereği l.Oraganize Sanayi Bölgesi , Sanayi Yapı Adası içerisinde yer almaktadır.

Gayrimenkul değeri: Satışa çıkarılan ve yukarıda özellikleri belirtilen borçluya ait taşınmaz günün piyasa alım -satım rayiçleri ve ayrıca bayındırlık resmi inşaat birim fiyatları nazara alındığında ARSA BEDELİ -BEKÇİ KULÜBESİ BEDELİ -PAREKENDE SATIŞ KULÜBESİ BEDELİ - İDARE BİNASI- İMALATHANE BİNASI- 2 KATLI TRAFO BİNASI - SAHA KAPLAMALARI - İHATA DUVARI TOPLAM BEDELİ : 1.736.953,60TL dir.

TAKYİDATLARI: Satışa arz edilen    taşınmazın tapu kaydı üzerinde Türkiye Halk Bankası lehine 15.01.2007 tarihli 1. dereceden ve yine 21.02.2011 tarihli 2. dereceden ipotekler mevcuttur.

SATIŞ ŞARTLARI

1-Satılmasına karar verilen işbu taşınmazların birinci satışı .13.01.2012 CUMA günü SAAT:14:30 - 14:40 arasında İpek yolu üzerindeki Yeni Adliye Sarayı içerisinde giriş katta bulunan Büyükşehir Belediye Mezat Salonunda yapılmasına. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin %60 nı ve rüçhanlı alacaklılar mevcut ise alacaklarını mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile İkinci satışın 23.01.2012 PAZARTESİ günü AYNI SAATLER ARASINDA aynı yerde yapılmasına. Bu arttırmada bu miktar elde edilmemişse gayrimenkul en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadarki arttırma bedelinden malın tahmin edilen kıymetin %40 mı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanlı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

3-Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin %20 si bulunan 347.391,00TL pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verebilir. Resmi ihale pulu, tapu alım harcı, ve masrafları, gayrimenkulun teslim masrafları ve KDV alıcıya aittir, tapu satım harcı , taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler ile tellaliye resmi satış bedelinden ödenir.

4- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

5- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak. Bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

6- Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilecektir.

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin Gaziantep 10.İcra Müdürlüğün 2011 /3871 Esas sayılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

NOT: Satışa iştirak edeceklerin Organize Sanayi Bölgesinin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip olması gerekir.

B: 76268

İlan için tıklayın!


Geri Dön