29 / 04 / 2024

Gaziantep'te arsa satışlarında artış yaşandı!

Gaziantep'te arsa satışlarında artış yaşandı!

Doğu'nun Parisi olarak adlandırılan Gaziantep arsa satışlarında ilk 4'e girdi...



Gezi olayları nedeniyle artış olsa da yılbaşından itibaren faizlerde yaşanan düşüş, vatandaşı arsa yatırımına yönlendirdi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 210 bin arsa satıldı. 


Arsa satışlarında ilk üç sırada İstanbul,  Ankara  ve Antalya yer aldı. 2013 yılının Ocak-Haziran döneminde İstanbul'da 30 bin 947 adet arsa el değiştirirken satış, Başkent Ankara'da 18 bin 676 oldu. Antalya'da ise 9 bin 773 arsanın sahibi değişti. İlk üç ilin ardından arsa satışlarında dikkat çeken şehirler ise Şanlıurfa, Gaziantep, Konya, Tekirdağ ve Hatay oldu. 


Doğu'nun Paris'i Gaziantep'te 7 bin, Hatay'da 4 bin 684, Şanlıurfa'da ise 5 bin 790 taşınmaz el değiştirdi. Gaziantep arsa satışında yılın ilk altı aylık döneminde Bursa, Denizli, Diyarbakır, Kayseri, Kocaeli ve Mersin gibi büyükşehirleri geride bıraktı. Aynı dönemde Hakkâri'de 144, Gümüşhane'de 175, Tunceli'de 229 arsa el değiştirdi. Artışta ekonomik toparlanmanın yanı sıra faizlerdeki düşüşün etkili olduğunu belirten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaynakları yılın ikinci yarısında da artış bekliyor. 


Deniz Çiçek/Habertürk Gazetesi



Geri Dön