Sektörel

Gaziantep'te imara açık arsa sorunu var!

Karen İnşaat, doğru planlama ile kurumsallaşmayı hedefliyor. Firma, inşaatı devam eden konutlardan 540 tanesini bu yıl teslim etmeyi hedefliyor.


Karen İnşaat, doğru planlama ile kurumsallaşmayı hedefliyor. Firma, inşaatı devam eden konutlardan 540 tanesini bu yıl teslim etmeyi hedefliyor.  Konut, otel, AVM, idari binalar inşa ettiklerini söyleyen Karen İnşaat ortaklarından Abdülkadir Sökücü, yakın zamanda Gaziantep MÜSİAD binasının inşasını tamamlayıp, teslim ettikleri bilgisini verdi. Bunun yanı sıra Asce Üsküdar konutlarını ve Diyanet sitesini de teslim ettiklerini söyleyen Sökücü, "Halihazırda inşaatı devam eden konutlardan 540 tanesini bu yıl sonuna kadar teslim edeceğiz" dedi. 


2016'da 350 konutun inşaatını tamamladık 

Sefaköy konutlarını ise 2018'in Nisan ayında teslim edeceklerini belirten Sökücü, "Ayrıca proje ve teknik işlerinden sorumlu ve ortağı olduğumuz Shimall Otel ve kongre merkezi inşaatı devam ediyor. Bu projeyi de 2018 Nisan ayında bitirmeyi hedefliyoruz" dedi. Sökücü, temmuz ayında da Basra bölgesinde 84 daireli bir projeye başlayacakları bilgisini verdi. 


2016 yılında 350 konut tamamladıkları bilgisini veren Abdülkadir Sökücü, firmalarının bugüne kadar yaklaşık 500 konut sattığını kaydetti. Yapı inşasında depreme dayanıklılığı esas aldıklarını belirten Sökücü, "TSE ve CE belgesi olmayan hiçbir ürünü inşaatlarımızda kullanmayız. Konut dışında taahhüt işlerimiz de var. Sattığımız konutların iki katından fazla taahhüt işleri yaptık" diye  konuştu. Firmalarının, sürdürülebilir büyümeye odaklandığını belirten Sökücü, "Yatırımlarımızı buna göre yapıyoruz. Yeni dönemde doğru planlama ile kurumsallaşmaya yönelik çalışmalara ağırlık vereceğiz" diye konuştu. 


İnşaat sektörüne yönelik değerlendirmeler yapan Abdülkadir Sökücü, sektörün çevresel faktörlerden etkilendiğine değindi. Gaziantep'in Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde en hızlı gelişen kentlerden biri olduğunu söyleyen Sökücü, dolayısıyla kentte inşaat alanında hareketlilik öngördüklerini ifade etti. Sökücü, "Bununla birlikte Gaziantep'teki başlıca sıkıntı daire fiyatları. Kaliteli iş yapan markalı konutlar henüz yeterince ilgi görmüyor. Site içinde olması, otopark sorunu olmaması, sosyal tesisler gibi kavramlar müşterilerde yeterince ilgi görmüyor. 


Yani bunun karşılığını alamıyoruz" yorumunu yaptı, ilde imara açık arsa konusunda eksiklik yaşandığını savunan Sökücü, ancak son dönemlerde belediyelerin gayretiyle yeni açılan imar bölgeleri ile bu sorunun aşılmaya çalışıldığını aktardı. 


İnşaatın, Türkiye'nin lokomotif sektörleri arasında yer aldığını ve hükümetin daha çok destek ve denetimini görmek istediklerini söyleyen Abdülkadir Sökücü, şunları kaydetti: "Dövizden ve küresel ölçekte emtia fiyatlarının artışından dolayı inşaat girdi maliyetleri yaklaşık yüzde 7.5 arttı. Özellikle demir fiyatları, inşaat maliyetine metrekare başına 30 TL fark getirdi. Anahtar teslimi taahhüt projelerimiz var ve bu işlerde dövizle alınan birçok ürün bulunuyor. Öte yandan inşaat sektörünün önündeki başlıca engellerden biri de faiz oranlan" diye konuştu.


Dünya Ek