Ekonomi

Gaziantep'te indirimli ekmek kuponundan sonra şimdi de bakkalarda geçerli 100 liralık alışveriş çeki!

Gaziantep'te vatandaşlara dağıtıldığı öne sürülen ve tepki çeken indirimli ekmek kuponundan sonra şehirde şimdi de bakkallarda geçerli 100 liralık alışveriş çeki dağıtmaya başladı.GAZİMEM projesi çerçevesinde Gaziantep Valiliği, Şahinbey ve Şehitkamil Kaymakamlıkları, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Gaziantep Bakkallar Odası Birliği ve hayırseverlerin maddi destekleriyle satın alınacak Ramazan ayı bakkal alışveriş çekleri ile bakkalların desteklenmesi, mahalle bakkalından alışverişe teşvik edilmesi ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşların en yakın yerde olan mahalle esnafından alışveriş imkanı sağlanacak

Gaziantep’te Ramazan ayı süresince yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacıyla Gaziantep Valiliği tarafından "GAZİMEM Bakkal Alışveriş Çeki" projesi hayata geçirildi.

GAZİMEM projesi çerçevesinde Gaziantep Valiliği, Şahinbey ve Şehitkamil Kaymakamlıkları, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Gaziantep Bakkallar Odası Birliği ve hayırseverlerin maddi destekleriyle satın alınacak Ramazan ayı bakkal alışveriş çekleri ile bakkalların desteklenmesi, mahalle bakkalından alışverişe teşvik edilmesi ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşların en yakın yerde olan mahalle esnafından alışveriş imkanı sağlanacak.

100 LİRALIK HEDİYE ÇEKLERİ 9 İLÇEDE DAĞITILACAK

İlk etapta Gaziantep'in dokuz ilçesinde dağıtılacak alışveriş çekleriyle ilgili sistem şöyle çalışacak:

Hayırseverler GAGEV Esnaf Odası aracılığıyla paralarını yatıracak yatırılan para karşılığında alışveriş çekleri alacak. Çekler alışverişlerde kullanmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı olan o mahalledeki ihtiyaç sahibi vatandaşa dağıtılacak her birinin miktarı 100 TL olacak.

Ailenin ihtiyaç durumuna göre verilen çekler bakkallara gidilerek bakkallarda ya borcundan düşülecek ya da alışveriş yapılacak. Bakkallar da o çekleri Bakkallar Odasına getirecek; en geç 1-2 gün içerisinde hesaplarına paralar yatırılacak.

 

İNDİRİMLİ EKMEK KUPONU GÜNDEM OLMUŞTU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin, yurttaşlara dağıtımının nasıl yapıldığı bilinmeyen ekmek indirim kuponu verdiği ortaya çıkmış konu Türkiye'de gündem olmuştu. İndirim kuponlarının ekmekte 1 buçuk lira indirim yaptığı iddia edilirken, CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Avukat Umut Yılmaz, bir ailenin elinde bu fişten 30 adet olduğunu söyledi. Yılmaz, “BİM ve şehrin en ünlü marketi Oli’ye gittim. Buralarda fiş geçmiyor. Yurttaş ise ekmek fişi veriyorlar ama hiçbir market kabul etmiyor diyor” açıklaması yapmıştı.