Kent Haberleri

Gaziantep'te inşa edilen çelik konstrüksiyonlu köy evleri 1 yıl içinde tamamlanacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden sonra Gaziantep'te depremzedeler için çelik konstrüksiyonlu köy evleri hayata geçiriliyor.İlçenin kırsal mahallelerinde ikamet eden ve 6 Şubat depremlerinde ağır hasar görenler ya da evleri yıkılanlar için Atalar Mahallesi'nde inşa edilecek 246 hafif çelik konstrüksiyonlu köy evinden 50'sinin inşasına 1 Nisan tarihinde başlandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Atalar Mahallesi'nde ileri yapı teknolojisi ile köy evleri yapılıyor.

İlçenin kırsal mahallelerinde ikamet eden ve 6 Şubat depremlerinde ağır hasar görenler ya da evleri yıkılanlar için Atalar Mahallesi'nde inşa edilecek 246 hafif çelik konstrüksiyonlu köy evinden 50'sinin inşasına 1 Nisan tarihinde başlandı.

İşte detaylar...

Çalışmaların aralıksız devam ettiği mahallede, temel betonu dökülen evlerden 5'inin yapımının tamamlanma aşamasına az kaldı.

Radye temelli, ileri yapı teknolojisi ile yapılan, 117 metrekare oturum alanına sahip 3 oda 1 salon köy evleri, üstün deprem güvenliği ve teknik özellikleri ile afetzedelere güvenli, doğayla iç içe yaşam imkanı saağlayacak.

TOKİ'de görevli uzman Fatih Taşdemir, hafif çelik konstrüksiyon köy evlerinin her birinin 600 metrekare alanda yükseldiği bilgisini verdi.

Çelik konstrüksiyonlu evlerin, kısa sürede tamamlanması ve depreme dayanıklı olması için tercih edildiğine dikkat çeken Taşdemir, afetzedelerin yeni evlerine kısa sürede kavuşması için çalışmaları hızlandırdıklarını belirtti.

Taşdemir, hafif çelikten yapılan köy evlerinin betonarme yapılara göre daha dayanıklı olduğunu  kaydetti.

246 KÖY EVİ 1 YIL'DA TAMAMLANACAK!

246 köy evi projesin 1 yıl içerisinde tamamlanacağını söyleyen Taşdemir "Büyük bir alanda inşaatımız gerçekleşiyor, projede cami, park, okul gibi sosyal donatılar da bulunuyor" bilgisini verdi.

Bunların da en kısa zamanda inşasına başlanacağını açıklayan Taşdemir, "50 blokumuzda kazımızı tamamladık. Bunların 40'ında temel dökümünü gerçekleştirdik, 5'inde çelik kurulumuna devam ediyoruz" diye konuştu.

Evlerin yangın dayanımı yüksek malzemelerle de imal edildiğine işaret eden Taşdemir, afetzedelerin deprem ve yangın dayanımı yüksek evlerinde daha güvenli ve huzur içinde yaşayacağınında bilgisini paylaştı.

Öte yandan Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen kalıcı afet konutlarının inşaatı devam ediyor.

Depremlerden en çok etkilenen ilçelerden Nurdağı ve İslahiye'de 7 bin 818 konutun inşası devam ediyor. Bu durumda kaba inşaatı biten 5 katlı konutların bazılarının çatıları yerleştirildi, sıva işlemlerine de başlandı.

Bölgede yapımı sürdürülen konutların bir yıl içinde tamamlanarak depremzedelere verilmesi hedefleniyor.

İş dünyası nakit çıkmazında! Kredilere ve dövize erişimdeki kısıtlamalar nakit dengesini bozuyor!

Ataşehir'deki 200 bin 700 metrekarelik rezerv yapı alanının imar planı plan notu ilavesi askıda!