04 / 05 / 2024

Gaziantep'te iş yerini kapatan esnafa 1.000 lira destek!

Gaziantep'te iş yerini kapatan esnafa 1.000 lira destek!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında iş yerlerini kapatan esnafa 1.000 lira destek veriyor.



Gaziantep'in merkez Şahinbey Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri dahilinde  iş yerlerini kapatan esnafa 1.000 lira destek veriyor.

Şahinbey Belediyesi'nin yaptığı açıklamaya göre, daha önce belediyeye bağlı sosyal marketten yardım alan 7 bin aileye bin TL nakdi yardım verilirken, şimdi de tedbir amacıyla kapatılan berber, kadın kuaförü, kahvehane, kıraathane, çay ocağı ve küçük ölçekli lokanta gibi iş yerlerine 1000 TL destek sağlanıyor.

Gaziantep te iş yerini kapatan esnafa 1.000 lira destek!

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, esnafa destek olmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Kovid-19 salgını sebebiyle yakın teması engellemek amacıyla hükümetin aldığı karar gereği bazı iş yerlerinin kapatıldığını dile getiren Tahmazoğlu, "Bizler de bu işletmelerin kira, elektrik ve su ödemelerine yardımcı olmak istiyoruz. Bu yüzden nakdi yardım gerçekleştirmek istedik." şeklinde konuştu.

Tahmazoğlu, para desteğinden yararlanmak isteyen esnaftan Şahinbey Belediyesi internet sitesinde bulunan formu doldurup IBAN numaralarıyla başvurmalarını talep etti.

Başkan Tahmazoğlu, belediyenin kiracısı olan ve iş yerleri kapanan işletmelerden kira alınmadığını, iş yerleri açık olanlardan da kiranın yarısının istendiğini dile getirdi.

Gaziantep te iş yerini kapatan esnafa 1.000 lira destek!

- Esnaf memnun

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu da esnafın bu zor zamanda elektrik parasını dahi ödeyemediğini dile getirdi.

Bu süreçte en büyük sorunu küçük esnafın yaşadığını belirten Küsbeoğlu, verilen desteğin ilaç gibi geldiğini dile getirdi.

Gaziantep Berberler Odası Başkanı Hacı Darıcı ise salgının esnafı kötü etkilediğini söyleyerek, "Koronavirüs nedeniyle esnafımızın iş yerleri bir süredir kapalı. Esnafımıza verilecek destek için Tahmazoğlu'na teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Gaziantep Kuaförler Odası Başkanı Mesut Alkava da desteğin esnafa ilaç gibi geldiğini belirterek, teşekkür etti.
 

Kovid-19 mağduru vergi mükelleflerine 4 koldan destek!


Geri Dön