Genel

Gaziantep'te kentsel dönüşüm devam edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, şöyle konuştu: "Zannediyorum Gaziantepte 350 bin civarında konut sorunu var. Biz burada kentsel dönüşüm yaptık. Ama kesinlikle yeterli değil" diye konuştu

Bakan Erdoğan Bayraktar, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığını ziyaret etti. Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Gaziantepin bugün bakıldığında yeniden yapılandırmaya ve gelişmeye ihtiyacı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Gaziantep daha fazla gelişmeyi hak ediyor, daha fazla kalkınmayı hak ediyor. Gaziantep insanının daha fazla mutlu olması için ne gerekirse yapılması lazım. Şimdi Gaziantepe şöyle bir baktığımız zaman son 10 senede nüfusu alabildiğine artmıştır. 1 milyon 700 bin, 1 milyon 800 bin nüfusuyla Türkiyenin 8inci en büyük ilidir. Şehir merkezi de nüfusu da 1 milyon 400 bine 1 milyon 500 bine doğru gidiyor. Dünya ekonomisine baktığımız zaman bir şehrin merkez nüfusu 1 milyon 500 bin oldu mu, o şehir artık kendi ekonomisini ve çarkını döndürür. Gaziantep insanının böyle sıcak olması, atak olması, müteşebbis olması Gaziantepin büyük bir avantajı. Gaziantepliler hem çalışmasını, hem üretken bir biçimde çalışmasını bilir, hem de yaşamasını bilir."

Gaziantepin, parti için de, Türkiye için de önemli olduğunu ifade eden Bayraktar, şöyle devam etti:

"Gaziantep, AK Partiye, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine, Türkiye devletinin oluşmasına yeniden yapılanmasına, dünyada marka bir devlet olmasına, Türkiyenin dünyada önemli bir güç olmasına çok ciddi bir katkı vermiştir. Son seçimlerde bile 12 tane milletvekilin 9 tanesi bizim partimizden. Gaziantep halkına ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu çok önemli bir şey. Gaziantep kozmopolit bir şehir. Göç alan bir şehir, burada insanlar okuyor, insanlar dünyayı tanıyor. Bir taraftan işte Suriye ile Irak ile Ortadoğu İslam ülkeleriyle bir yakınlığımız var."

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlunun bir üniversite daha kuracağını ve vakıf üniversite sayısının 3e çıkacağını ifade eden Bayraktar, üniversitenin sanayiye, tarıma, hayvancılığa, ticarete katkı yapacağını, ihracatı artırmaya katkı yapacağını belirterek, "Üniversiteye sadece eğitim öğretim gözüyle de değil, diğer taraftan piyasaya, piyasa dengelerine destek veren kurumlar olarak bakmalı. Gaziantepe 3 üniversite yetmez, 4, 5 inşallah o da olacak" dedi.

Gaziantepin çok ciddi kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu bildiren Bakan Bayraktar, şöyle konuştu:

"Zannediyorum Gaziantepte 350 bin civarında konut sorunu var. Biz burada kentsel dönüşüm yaptık. Ama kesinlikle yeterli değil. Yasayı da çıkarıyoruz. Yasada da vatandaş eksenli, vatandaş odaklı, vatandaşı koruyan kollayan bir yasayla vatandaşın karşısına çıkma süreciyle bu kentsel dönüşümleri süratle tüm Türkiyede yaygınlaştıracağız. Gaziantepe bu bakımdan çok önem veriyoruz. Ben bu bakımdan il başkanımıza, il yöneticilerimize, kadınlar kollarımıza, gençlik kollarımıza, ilçe teşkilatlarımıza tüm partimize gönül verenlere hepsine çok teşekkür ediyorum."

Teşkilatçılığın çok zor iş olduğunu vurgulayan Bayraktar, "Teşkilatçılık siyasi iradenin oluşmasındaki en ana unsurdur ve en çok zahmeti çeken kardeşlerimiz arkadaşlarımızdır. Onun için partimizin başarısı da bundan geçiyor. Sayın Genel Başkanımız, Sayın Başbakanımız da teşkilatlara son derece önem veriyor. Hem teşkilatlarımızın hatırını sayarız hem de teşkilatlara önem veririz. Çünkü teşkilatlar olmadan siyasi irade oluşmaz, iktidar olunmaz, hükümet kurulmaz" ifadelerini kullandı.

Gazikent üniversitesini de ziyaret eden Bakan Erdoğan Bayraktarı Gazikent Üniversitesi Rektörü İbrahim Özdemir, Mütevelli Heyet Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu ve öğrenciler karşıladı.

İnşaat mühendisliği ve mimarlığın bütün mesleklerin padişahı olduğunu söyleyen Bayraktar, Gazikent Üniversitesindeki söyleşiye katıldı. Burada öğrencilere hitap eden Bayraktar, teknik eğitimin önemine değinerek, Almanya ve Japonyanın bu konuda katettiği mesafeyi örnek olarak gösterdi.

AA