24 / 05 / 2024

Gaziantep'te tam olimpik havuz yapılacak!

Gaziantep'te tam olimpik havuz yapılacak!

şžehitkamil ilçesinde 18 bin metrekarelik alan üzerinde yapılacak 3 bin  seyirci kapasiteli tam olimpik yüzme havuzu ile sosyal tesislerinin inşaat  ihalesine, ay sonuna kadar çıkılacak



Türkiye"nin en büyük tam  olimpik yüzme havuzu, Gaziantep"te yapılacak. şžehitkamil ilçesinde 18 bin metrekarelik alan üzerinde yapılacak 3 bin  seyirci kapasiteli tam olimpik yüzme havuzu ile sosyal tesislerinin inşaat  ihalesine, ay sonuna kadar çıkılacak. Yaklaşık 15 milyon liraya  gerçekleştirilecek projenin 1.5 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.
               
Uluslararası Yüzme Federasyonu standartlarına uygun tam olimpik yüzme  havuzunun yanında yarı olimpik yüzme havuzu da yer alacak. Gaziantep böylece hem  uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek hem de yeni sporcuların  yetişmesine imkan sağlayacak.
               
Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Nuri Öcal, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, şžehitkamil ilçesinde Güvenevler Mahallesi"nde mülkiyeti Gençlik ve  Spor Genel Müdürlüğüne ait 2 bin 630 metrekarelik arsa ile aynı parselde İl Özel  İdaresi"ne ait 15 bin 977 metrekarelik alan üzerinde olimpik yüzme havuzu ve  sosyal tesisler yapılacağını söyledi.
               
İl Özel İdaresi yatırım programında yer alan olimpik yüzme havuzu ve  sosyal tesisler için proje ihalesinin bittiğini belirten Öcal, şu bilgileri  verdi:
               
'3 bin seyirci kapasiteli Türkiye"nin en büyük tam olimpik yüzme havuzu  olacak. 10 kulvarlı havuzun yanında yarı olimpik yüzme havuzu yapılacak. Bunun  içinde fitness tesisleri, saunalar, tenis kortları, basketbol ve voleybol  sahaları, minyatür halı sahalar bulunacak. İnşaata 2011"de başlayacağız'
               
-'HEDEFİMİZ OLİMPİYATLARA SPORCU GÖNDERMEK'-
               
Gaziantep"te ilk olarak tam olimpik yüzme havuzunda Avrupa şampiyonası  yapılabileceğini ifade eden Öcal, şunları kaydetti:
               
'Bu havuz Türkiye"de tek olacak. Uluslararası Yüzme Federasyonuna göre  olimpik yüzme havuzu standardı 50 metre boyunda, 25-26 metre eninde. Bizimkisi 52  metre boyunda olacak. Raylı sistemle hemen iki havuz şekline dönüşecek. Kısa  kulvar Avrupa şampiyonası 25 metrede oluyor. 2 bin 500 seyirci kapasitesi ile  Avrupa şampiyonası, 5 bin seyirci kapasitesi ile dünya şampiyonası yapılıyor. Biz  3 bin seyirci kapasiteli yapıyoruz, ama ileriki aşamada 5 bine tamamlanacak, ona  göre dizayn yaptık. Dünya şampiyonası da yapılabilecek. Bittikten sonra bizim de  rüyalarımız gerçekleşmiş olacak. Tam olimpik yüzme havuzunun yanında yarı olimpik  yüzme havuzu da bulunacak. Orası antrenmanda ve çocukların eğitiminde  kullanılacak. Hem uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacağız hem de yeni  sporcular yetişecek.'
               
Projenin maliyetinin 15 milyon lira civarında olacağını bildiren Nuri  Öcal, yapım süresini 1,5 yıl planladıklarını belirtti. Öcal, 'Paramızın büyük  bölümü hazır. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüz de takviye edecek' dedi.
               
Gaziantep"in yüzmede pilot bölge olduğuna işaret eden Öcal, '2012  Olimpiyatları bizim ilk hedefimiz, ama büyük hedefimiz 2016 Olimpiyatları"na  Gaziantep"ten sporcu göndermek. Bunun için genç sporcuların yetişmesinde altyapı  ve tesis önemli' diye konuştu.
AA


Geri Dön