Kent Haberleri

Gaziantep`te yıkılan Bahar Apartmanı'nın müteahhitti gözaltında! 9 vatandaş hayatını yitirmişti...

Gaziantep'te deprem nedeni ile yıkılan Bahar Apartmanı'nın enkazında gerçekleşen teknik incelemenin ardından ihmali bulunduğu onaylanan müteahhit İbrahim Mustafa Uncuoğlu İstanbul'da gözaltına alındı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, Şehitkamil ilçesinde yıkılan, ilk belirlemelere göre 9 yurttaşın hayatını yitirdiği Bahar Apartmanı'nın enkazında teknik inceleme gerçekleştirildi.

Binanın incelemenmesi sonucunda ihmali bulunduğu tespit edilen müteahhidi İbrahim Mustafa Uncuoğlu'nun İstanbul'da olduğu ortaya çıktı.

Ekipler, Uncuoğlu'nu Pendik'te kaldığı adreste gözaltına aldı. Uncuoğlu'nun Gaziantep'e gönderileceği öğrenildi.

DEPREMDE ZARAR GÖREN BAZ İSTASYONU SAYISI AÇIKLANDI!

Türkiye, depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. Facianın beşinci gününde kurtarma çalışmaları hala devam ederken, temel gıda ve iletişim gibi ihtiyaçları gidermek için çalışmalar sürüyor. Bildiğiniz üzere özellikle iletişim bölgede büyük bir sorun haline gelmişti. Baz istasyonlarındaki hasarlar ve yoğunluk nedenli aksamalar, hem ekiplerin hem de enkaz altındakilerin iletişimini zorlaştırdı. Son olarak Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone baz istasyonları ile ilgili son durumu paylaştı. İşte ayrıntılar…

1.400’DEN FAZLASI ONARILARAK YENİDEN DEVREYE SOKULDU!

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone tarafından yapılan ortak açıklamaya göre, bölgede 8.900 baz istasyonu bunuluyordu. Deprem anında pek çok yapı gibi bu istasyonların da bir kısmı zarar gördü. 1400 adedi hasar alarak kullanılamaz hale geldi. Oldukça ciddi bu sayıya bir de yoğunluk eklenince iletişim ciddi anlamda zarar gördü. Şu ana kadar bu istasyonların yüzde 90’ı tamir edildi.

Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi tutuklandı!
Deprem bölgelerindeki maaş ödemeleri için kritik düzenleme! Resmi Gazete'de yayımlandı! Son dakika!.. Hemen bakın!
AFAD Deprem Bölgeleri İçin Öncelikli İhtiyaç Listesini Paylaştı!
Kahramanmaraş depremi uzaydan böyle görüntülendi! NASA saniyesi saniyesine kaydetti! İşte öncesi ve sonrası!