Gaziosmanpaşa Sarıgöl'de kentsel ve sosyal dönüşüm yaşanacak!
İstanbul’da suç oranının en yüksek olduğu mahallelerden biri olan Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi’nde köklü dönüşüm başlıyor. Mahalledeki çalışmalar, sadece binaların yenilenmesinden ibaret olmayacak, çocuklar ve gençlerin eğitimi, sosyalleşmesi için de ö
Çocuklar için bilgi evleri, gençler için de her türlü kültürel etkinliklerin gerçekleştirileceği kültür merkezi yapılacak. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Sarıgöl’ü baştan aşağıya dönüştürecek projeyi şöyle anlattı:
“Sarıgöl ile mesafeyi açmamamız lazım. Mesafe açılırsa halk sizden kopar. Şu anda bütün enerjimizi oraya harcıyoruz. Çocuklar ve gençler için çok güzel projeler yapacağız. Dönüşüm onlardan başlayacak.”
Gaziosmanpaşa’da acil dönüştürülmesi gereken 25 bin bina olduğunu söyleyen Başkan Usta, ilçedeki en önemli beklentinin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi:
Yerinde dönüşüm
“Seçimlerden önce anket yaptırdım. En büyük sıkıntı, trafik ve çarpık kentleşme çıktı. En büyük beklenti kentsel dönüşüm. Göreve geldiğimde ilk işim kentsel dönüşüm çalışması oldu. Planlama süreci başlattık. Master çalışmasını başlattık. Bilgi ve birikime hâkim olan akıl çalışma grubu oluşturduk. Akademisyenler de bulunuyor. Hangi zorluklarla karşılaşırız, nasıl aşarız diye konuştuk. Her bir mahallemizde kentsel dönüşüm ofisleri kurduk. Yerinde dönüşümü yerindeki hak sahipleriyle yapılacak çalışmalar ve projeler hakkında bilgi veriyoruz. Uzlaşma sağlıyoruz.”
Gaziosmanpaşa’da 100 bine yakın bina bulunduğunu, bunların acilen 25 bininin yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini bildiren Usta, “Şu ana kadar bin 400 bina boşaltılıp tahliye edildi. Projelerimize hemen başlıyoruz. Dönüşüme Sarıgöl’den başlayacağız. Sarıgöl sakinleriyle letişim kurduk. Sık sık gidiyorum. Topluma mesafe koyarsanız mesafe açılır. Biz o mesafeyi kaldırdık. Onların yanında yer alarak anlaştık. Birçoğu bize ve projeye büyük destek veriyor” diye konuştu.
Kültürel projeler
Usta sözlerini şöyle sürdürdü: “Kentsel dönüşüm sadece bina yapmak değil. Sosyal ve kültürel projeler de üreteceğiz. Sarıgöl’deki çok sayıda çocuk okuma yazma bilmiyor. Bilgi Evi yapacağız. Çocuklar iki yaşından itibaren buraya gelecek. Daha sonra bu çocukların eğitime başlaması için de mücadele vereceğiz. Gençler kötü alışkanlıklardan, kötü arkadaş çevresinden kurtulacak.”
Habertürk