Kent Haberleri

 Gaziosmanpaşa’ya 2 yeni tünel müjdesi!

Gaziosmanpaşa; metro, tünel ve aktarma merkezleriyle İstanbul’un her noktasına artık çok kolay bir şekilde ulaşacak. Yapımı süren metro ve tünel projelerinin yanı sıra Gaziosmanpaşa’ya kazandırılması amaçlanan 2 ayrı tünelle de ulaşım daha hızlı hale gelecek. 

İstanbul'un en yoğun ilçeleri arasında yer alan Gaziosmanpaşa'da trafik akışını rahatlatmak ve ulaşıma alternatif yollar kazandırmak için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde yer alan habere göre, Gaziosmanpaşa ile Eyüp arasında özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde yoğunlaşan trafiği rahatlatacak Silahtarağa Tüneli’nin yapımı tamamlanmış olup TEM’e bağlantıyı kolaylaştıracak Kuzey Marmara Otoyolu, Metris Köprülü Kavşağı ve Yanyol projelerinin yapım çalışmaları sürüyor. Devam eden çalışmalarla beraber İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürütülecek projelere bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda Gaziosmanpaşa’ya 2 yeni tünel daha kazandırılması planlanıyor.

HEM TRAFİK YOĞUNLUĞU AZALACAK HEM DE ZAMANDAN VE YAKITTAN TASARRUF EDİLECEK

İstanbul trafiğini rahatlatmak amacıylaSarıyer'den TÜYAP'a, Kuzey Marmara Otoyolu'na kadar bir tünel ağı kurulacak. Ayrıca D100 ve TEM'e alternatif 18 tünel de yapılacak. Buna göre Gaziosmanpaşa’ya da “Kâğıthane (Cendere)-Gaziosmanpaşa-Eyüpsultan (İstanbul Cad.) Tüneli” ve “Gaziosmanpaşa-Eyüpsultan-Bayrampaşa-Esenler (Hal Kavşağı) Tüneli”nin yapılması hedefleniyor. Bu 2 yeni tünelin hayata geçirilmesiyle beraber Kâğıthane-Gaziosmanpaşa-Eyüpsultan arasındaki mesafe 6 kilometreye, Gaziosmanpaşa-Esenler arasındaki mesafe ise 5,57 kilometreye inecek. Böylelikle hem trafik yoğunluğu azalacak hem de zamandan ve yakıttan tasarruf edilecek.

Gaziosmanpaşa’da yapılacak yol-kavşak yapımı ve düzenlemeleri şöyle;

- TEM otoyolu Mahmutbey Doğu Kavşağı-Gazi Kavşağı arası TEM kuzey güney yan yolları düzenlemesi

- Eski Edirne Asfaltı-Otogar bağlantı yolu arası yol ve kavşak yapımı

- İmam Hatip Lisesi Bulvarı-Hekimsuyu Caddesi Kesişimi kavşak düzenlemesi

- Çukurçeşme Caddesi-Kültür Caddesi-Bağlar Caddesi Kesişimi kavşak düzenlemesi

- Eski Edirne Asfaltı geometrik düzenlemesi

HER MAHALLEYE METRO İSTASYONU

İstanbul’un en yoğun nüfusuna sahip Gaziosmanpaşa raylı sistemin de yeni üssü olacak. Kabataş, Alibeyköy, Yeşilpınar, Kazım Karabekir, Mevlana, Karayolları, Fevzi Çakmak, Yeni Mahalle ve Karadeniz durakları başta olmak üzere uzun bir metro hattı çılacak. Uzunluğu 14,5 kilometre olan metro ağının 4 istasyonu da Gaziosmanpaşa’dan geçecek. Bununla birlikte 2 yeni metro hattı olan Vezneciler-Gaziosmanpaşa-Fenertepe metro hattı ve Zeytinburnu-Gaziosmanpaşa-Kadıköy metro hattının da projesi hazır. Projelerin tamamlanmasıyla beraber Gaziosmanpaşa’da trafik rahatlayacak, ulaşım hızlanacak.