Ulaşım

Gebze-İzmit TEM otoyolundaki çalışmalar 24 Temmuz'a kadar sürecek!

Kocaeli Valisi Ercan Topaca: Bakanlığımız tahmin ediyorum, bu iş planlamasıyla ilgili bir çalışma yapıyor. Önümüzdeki günlerde belki farklı bir programla bu çalışma yine yapılacak" dedi


Kocaeli Valisi Ercan Topaca, TEM otoyolundaki yenileme çalışmasına ilişkin, "Bakanlığımız tahmin ediyorum, bu iş planlamasıyla ilgili bir çalışma yapıyor. Önümüzdeki günlerde belki farklı bir programla bu çalışma yine yapılacak. Zorunlu bir çalışma ama iş takvimi biraz daha kolaylaştırılacak, sürücülerimizi daha az etkileyecek bir planlama da beklediğimi ifade etmek istiyorum" dedi.


Topaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan çalışmanın zorunluluk arz ettiğini belirterek, vatandaşların akşam ve sabah saatlerinde trafikte yoğunluk yaşadığını söyledi.


Bu sıkıntıdan dolayı vatandaşlardan anlayış beklediklerini anlatan Topaca, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile dün bir temasımız oldu. Bakanlığımız tahmin ediyorum, bu iş planlamasıyla ilgili bir çalışma yapıyor. Önümüzdeki günlerde belki farklı bir programla bu çalışma yine yapılacak. Zorunlu bir çalışma ama iş takvimi biraz daha kolaylaştırılacak, sürücülerimizi daha az etkileyecek bir planlama da beklediğimi ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.


TEM otoyolunun Gebze-İzmit bölümündeki viyadüklerde 5 Mayıs'ta başlayan yenileme çalışmasının 24 Temmuz'a kadar süreceği bildirilmişti.



AA