28 / 04 / 2024

Gebze Osman Hamdi Bey’in Kayıkhanesi restore ediliyor!

Gebze Osman Hamdi Bey’in Kayıkhanesi restore ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, resim sanatında pek çok eser ortaya çıkaran ve Eskihisar’da müzesi bulunan Osman Hamdi Bey’in Müzesi’nin yanında yer alan kayıkhanesi restore ediliyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, resim sanatında pek çok eser ortaya çıkaran ve Eskihisar’da müzesi bulunan Osman Hamdi Bey’in Müzesi’nin yanında yer alan kayıkhanesi restore ediliyor. Ahşap uygulamaları yapılan restore çalışmalarında kayıkhane şekillenmeye başladı. Bütün restorasyon projeleri hazırlanan kayıkhane için Kültür Varlıkları Koruma Kurulu onayının ardından restorasyon çalışmaları başladı.

 

BODRUM KAT TAMAMLANDI

Osman Hamdi Bey’in Müzesi’nin önemli bölümlerinden olan kayıkhanesinin taş ve tuğla malzemeden oluşan bodrum kat çalışması tamamlandı. Bahçe duvar direkleri yapılan yapının ahşap uygulamaları devam ediyor. Osman Hamdi Bey’in kayıkhanesini özellikle İstanbul’a gidiş gelişlerinde deniz yolunda kullandığı biliniyor. Kayıkhane restorasyonun ardından kültürel ve sosyal amaçlı kullanılacak. Kayıkhane Kocaeli’de 19. yüzyıldan günümüze ulaşan orijinal kayıkhane olma özeliğini taşıyor.


Bizim Kocaeli


Geri Dön