28 / 04 / 2024

Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattı bu yıl ihaleye çıkacak!

Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattı bu yıl ihaleye çıkacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzunluğu 120 kilometreyi bulan Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattının ihalesine bu yıl çıkacaklarını söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen Yeniden Büyük İstanbul Mitingi'nde önemli açıklamalar yaptı. 

21 YILDA İSTANBUL'A 1 TRİLYON 650 MİLYAR TÜRK LİRASI TUTARINDA KAMU YATIRIMI YAPTIK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden Büyük İstanbul Mitingi'nde yaptığı konuşmasında mega kent İstanbul'daki raylı sistem projeleri ile ilgili olarak da önemli müjdeler verdi.

Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattı bu yıl ihaleye çıkacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı açıklamasında "Geçtiğimiz 21 senede mega kent İstanbul'a 1 trilyon 650 milyar Türk Lirası tutarında kamu yatırımı yaptık. 1994 yılında bu kentin emanetini devralırken, 2002 yılında Türkiye'yi yönetme sorumluluğunu üstlenirken hangi gayeyle hareket ediyorsak, aynı prensiplere de bağlıyız. Onlar ne derse desinler biz asla istismar siyaseti yapmadık. Kimlik siyaseti gütmedik. Kimsenin meşrebiyle kökeniyle hayat tarzıyla ilgilenmedik. Sağlıkta, 18 bin 417 yatak kapasiteli hastaneleriyle beraber 178 adet sağlık tesisini kentimize ve dünyaya kazandırdık. Şehircilikte, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı vasıtasıyla 228 bin konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik, 23 bin 866 konutun yapım çalışmalarını sürdürüyoruz. Ulaştırmada, mega kent İstanbul'da 350 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol mesafesini 794 kilometreye çıkardık." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca merakla beklenen Büyük İstanbul Tüneli ile ilgili olarak da yaptığı açıklamada "11 farklı raylı sistem hattını birbirine bağlayacak bu tünel, mega kent İstanbul'un ulaşımında ciddi rahatlama sağlayacaktır. Amacımız, İstanbul için hazırlamış olduğumuz 1100 kilometrelik raylı sistem projelerinin tamamını hayata geçirmektir. Kentimize iktidarlarımız ve AK Parti belediyeciliği dönemlerinde 230 kilometre hafif raylı sistem ve metro hattı kazandırdık. Seyahat hızı 350 kilometreye ulaşacak, süresi 80 dakika olacak Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi'nin ihalesine bu sene çıkıyoruz. Uzunluğu 120 kilometreye ulaşan Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattının ihalesine bu yıl çıkıyoruz." diye konuştu.
 

Ahşap binalar için yeni düzenleme geliyor!

Emlakçılar ve ev almak isteyenler arasında sıkı pazarlık başladı! 

İş Bankası’ndan faizsiz kredi için son 8 gün uyarısı! Bayram öncesi 0 faizle hesaplara tam 30 bin TL yatıracak! 


Geri Dön