Kent Haberleri

Gebze'de TOKİ'ye devredilen askeri arazi futbol sahası olsun!

Gebze'de amatör spor kulüplerinin en önemli sorunu yeterli tesisin olmaması. 2015-2016 futbol sezonu öncesi askeriye alanından yer tahsisi yapılmazsa uzun vadede sıkıntı çok daha artacak.

Gebze'de futbol kulüpleri 2014-2015 futbol sezonunu tesis yetersizliğinde geride bıraktı. İlçe merkezinde sadece Metin Oktay Stadı'nın varlığı gerek sezona hazırlık öncesi gerekse sezon boyunca takımların sıkış tıkış idmanlarına, maç programlarına şaline oldu. Gebze'de yapılacak ikinci stat için de Gebze Merkezi'ne uzak mesafedeki Mollafenarı'nin seçilmesi sadece bu bölgede yer alan az sayıda takımı rahatlatacak. Kulüplerimizin Mollafenarı Stadı'nı tercih edip etmeyeceği konusu da ayrı bir muamma. Bu anlamda görünen köy kılavuz istemiyor. Gebze'nin merkezine mutlak surette bir futbol sahası daha yapılmalı ama nereye? İşte bu sorunun yanıtı da aslında ortada. 


EN ELVERİŞLİ ARAZI 


TOKİ'ye devredilen askeriye arazisinden en az bir futbol sahası yeri ayrılması mümkün. 

Gebze'de bu konuya ilişkin olarak son kozlardan bırı askenye sahası olacak. Gebze'de 572 dönümlük araziden spor alanı tahsis edilmemesi durumunda önümüzdeki yıllarda Gebze'den futbol sahası olarak yer tahsisi konusunda neredeyse hiç yer kalmayacak. Geçtiğimiz sezon öncesi bir stat ıçmde çok sayıda takım aynı zaman diliminde sıkış tıkış idman yaparken ortak kaygı bu zemin üzerinden sezona nasıl hazırlanacağı ve sezon sonunun nasıl getirileceği yönünde oldu. Önümüzdeki sezonda da aynı sorunun yaşanmaması içm bir an önce harekete geçilmesi gerekiyor. 


572 dönümlük araziden spor için yer aynlmazsa Gebze'de başka alternatif yer kalmayacak Gebze'de futbol kulüpleri 2014-2015 sezonuna bu yoğunlukta çalışarak hazırlanmıştı. 


Demokrat Gebze