28 / 04 / 2024

Gebze'deki OSB'de 20 fabrikanın inşaatına başlanacak!

Gebze'deki OSB'de 20 fabrikanın inşaatına başlanacak!

Gebze'deki makine OSB'de bu yıl 20 fabrikanın inşaatına başlanacak. 70 şirketin sırada olduğu OSB'de toplam 6 milyar dolarlık yatırım ve 40 bin kişilik istihdam hedefleniyor.....



Makine sanayicileri, makine yan sanayicileri ve elektronik sanayi şirketlerini bir arada toplayan ve toplam alanı 5.1 milyon metrekare olan Makine Organize Sanayi Bölgesi, yerli ve yabancı yatırımcıların akınına uğradı. Makine OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Silahtaroğlu, şu anda bölgede üç büyük fabrikanın tamamlandığını ve yıl sonuna kadar 20 yeni fabrikanın daha inşasına başlanacağını söyledi. Bu yıl 1 milyar dolarlık yatırım yapılacağını anlatan Silahtaroğlu, "Bölgeye Hema Endüstri, Diler Demir Çelik, TÜRBOSAN, Borusan ve Enka gibi yerli şirketlerin yanı sıra Mauser Ambalaj, Heinen Hopman Mühendislik gibi yabancı şirketler de yatırım yapacak" dedi.

70 ŞİRKETTEN 6 MİLYAR DOLAR
Şu anda Gebze'deki Makine OSB'den yer ayıran 70 şirket var. Bu şirketlerin yatırım için bütün hazırlıklarını yaptıklarını anlatan Sedat Silahtaroğlu, tüm fabrikalar tamamlandığında 6 milyar dolarlık bir yatırım gerçekleşmiş olacağını belirtti. Yatırımlar tamamlandığında bölgeden yılda 2 milyar dolarlık ihracat gerçekleşmesi beklendiğini ifade eden Silahtaroğlu'na göre ekonomik gelişmeler planların hızla gerçekleşmesini teşvik ediyor.

40 bin kişilik istihdam
ŞU anda biten üç fabrikanın yanı sıra sekiz fabrika da inşaat halinde. Tüm fabrikalar tamamlandığında toplam 40 bin kişiye iş sağlanacağını söyleyen Sedat Silahtaroğlu, Enka Holding'in kurduğu meslek lisesinden mezun olanların, fabrikalarda işe yerleştirileceklerini belirtti.
Sabah/YASEMİN SALİH


Geri Dön