Kent Haberleri

Gebze'ye Küçük Oto Sanayi kuruluyor!

S.S Gebze Yeni Oto Sanayi Sitesi Yapı kooperatifi oluşumunu tamamlayarak yapılan genel kurul toplantısı ile yeni yönetim kadrosunu seçti..

Gebze , Darıca, Çayırova ve Dilovası bölgesinde bulunan Küçük Oto Sanayi esnafını bir araya toplayarak yeni iş yerlerinde hizmetlerini sürdürme amacıyla kurulan kooperatif düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı. Eskihisar’da yapılan toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Emiroğlu, Başkan yardımcıları Ertan Çetinkaya, Fikret Kinsiz ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Emiroğlu kooperatifin kuruluş hedeflerinden bahsederek planlarını açıkladı.


ESNAFIMIZ BİRARADA OLACAK


Sözlerine “Bölgede bulunan küçük oto sanayi esnafımızı bir araya toplayacağız” diyerek başlayan Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Emiroğlu şöyle devam etti; “Bu konuda daha önce yapılan ve bir önceki sayın bakanımız Nihat Ergün’ün Tatlıkuyu esnafıyla yaptığı toplantıda Belediye Başkanımıza verdiği talimatlar doğrultusunda ve 2014 yılının şubat ayında Gebze Ticaret odasında yapılan toplantıda Belediye Başkanımız sayın Adnan Köşker’in verdiği söz üzerine Pelitli’de bulunan yaklaşık 350 dönüm malum arsanın TOKİ veya Sayın Bakanımız Fikri Işık’ın Aralık 2014’teki beyanatı doğrultusunda Bakanlık işbirliği ile biran önce planlama çalışmaları yapılarak Gebze Küçük Oto esnafına tahsis edilmesini beklemekteyiz.”


DESTEK BEKLİYORUZ


Basın toplantısında söz alan yönetim kurulu danışmanı Mehmet Özcan ise kentsel dönüşümü desteklediklerini belirterek söyle konuştu; “Gebze’nin iyi bir yaşam alanı olabilmesi için; oto sanayicilerinin ve diğer küçük işletmelerin şehir dışında kaliteli verimli iş yerlerine sahip olmaması gerekmektedir. Sanayi Sitemizin kurulması için, başta Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Bakanlarımızdan, Kocaeli Valimizden, Belediye Başkanlarımızdan yardım ve destek bekliyoruz.”


Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:


Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Emiroğlu, Başkan Yardımcıları Ertan Çetinkaya, Fikret Kinsiz, Basından sorumlu üye Ahmet Çelenk, Muhasip Üye Ensar Demirhan.


Gebze Yenigün