Ekonomi

Gece yarısından sonra zam geliyor! Fiyatlar şahlanacak!

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilimlerle beraber tetiklenen dolar kuru ve Brent Petrol'deki artış akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyacak. Peki benzin ve motorin fiyatları ne olacak? İşte detaylar... Peki benzin ve motorin fiyatları ne olacak? İşte detaylar

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilimlerle beraber tetiklenen dolar kuru ve Brent Petrol'deki artış akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyacak. Peki benzin ve motorin fiyatları ne olacak? İşte detaylar...

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı herekattan sonra dolar kurunda sert artış yaşandı. Yaşanan bu artış akaryakıta zam olarak yansıyacak.

Yaşanan gelişmelerin ardından dolar kuru aralık ayından sonra ilk defa 14 TL'ye ulaştı. Brent Petrol fiyatları ise 100 doları aşarak son sekiz yılın tarihi rekorunu kaydetti.  Peki Ne oranda zam yapılacak?

İSTASYONLARDA ALARM 

Milli Gazete'de yer alan habere göre, bu gece gelecek zamlardan sonra vatandaşların akaryakıt istasyonlarına akın etmesini ve uzun kuyruklar oluşturmasını bekleyen akaryakıt istasyonlarında alarm verdi. İstasyon sahipleri, bu gece yaşanancak zamdan sonra istasyonlarda yaşanacak yoğunluğu giderebilmek amaçıyla tüm personeli tam kadro mesaiye çağırdı.

Sektör kaynakları, “Bu, tüm zamanların rekoru anlamına geliyor. Vatandaş, parası varsa deposunu zam öncesinde doldurmak isteyecektir. Bu nedenle uzun kuyruklar yaşanabilir” diye konuştu.

BENZİN, MOTORİN VE LPG'YE ZAM GELDİ!

Dolar ve petrol fiyatlarındaki artış akaryakıtta yeni zammı gündeme taşıdı. 2022'nin başından itibaren zamlarla 16 TL'ye dayanan benzin fiyatlarına bu gecede zam yapılacağı belirtildi.

Sektör kaynakları bu akşam benzine 1 TL 80 kuruş ila 1,61 TL arasında zam beklediklerini ifade etti.

Söz konusu zamların gerçekleşmesi durumunda İstanbul’da benzinin litre fiyatı 16,75 liraya; mazotun litre fiyatı ise 16,99 lira olacak.

Ankara’da ise bir litre benzin 16,85 liraya; bir litre mazot ise  17,1 lira olacak. 

İzmir’de de benzinin litresi 16,87 liraya; mazotun litresi ise 17,1 lira olacak.

Motorin ve LPG fiyatları da artacak. Motorine 1,51 TL dolayında bir zam hesaplanırken LPG'ye ise 10 TL'yi aşması ön görülüyor.

Akaryakıt için son dakika açıklaması geldi! EPDK resmen duyurdu...