Ekonomi

Geçen haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri hangileri oldu?

Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi, son 5 haftayı kayıpla tamamlarken, hafta boyunca hisse bazlı hareketler vatandaşlar tarafından takip edilmektedir.

Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi, son 5 haftayı kayıpla tamamlarken, hafta boyunca hisse bazlı hareketler de yakından takip ediliyor. Buna göre, eEndekse, cuma gün sonunda gelen sert satışlar bir yandan tartışmalara konu olurken, BİST 100’ün yüzde 1,57 oranında değer kaybıyla tamamladığı haftada en çok fazla artan ve düşen hisseler hangileri?

ekonomim.com'da yer alan içeriğe göre; Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi, 19-23 Ağustos haftasında yüzde 1,57, ay başından bu yana yüzde 9,12 oranında değer kaybı yaşarken, yılbaşından bu yana ise yüzde 29,42 oranında değer kazandığı kaydedildi.

Son 5 haftayı değer kaybıyla tamamlayana endekste sene başından bu yana görülen kazançlar geri verilirken, en son böyle bir haftalık kayıp serisi Nisan 2019’da görüldüğü ifade edildi. Endekse dahil hisseler içinde negatif ve pozitif ayrışan hisseler de dikkat çekiyor.

EN ÇOK YÜKSELEN HİSSELER

19-23 Ağustos haftasında BİST 100 endeksinde hisseler içinde en çok yükselen hisse senedi, yüzde 17,65 ile Koza Altın (KOZAL) olurken, yüzde 13,13 ile Petkim (PETKM) ve yüzde 5,47 ile Yapı Kredi Bankası (YKBNK) ardından geldi.

EN ÇOK DÜŞEN HİSSELER

19-23 Ağustos haftasında BİST 100 endeksinde hisseler içinde en çok düşen hisse senedi yüzde 11,68 ile Anadolu Efes (AEFES) olurken, yüzde 10,61 ile Coca Cola (CCOLA) ve yüzde 9,73 ile Katılım Evim (KTLEV) ardından geldi.

EN ÇOK DİKKAT ÇEKEN HİSSELER

Geçen hafta yatırımcıların en çok dikkatini çekerek işlem yaptığı BİST 100 endeksi hisselerinde başı 41 milyar 925 milyon TL ile Türk Hava Yolları (THYAO) çekerken, 32 milyar 606 milyon lirayla Koza Altın (KOZAL) ve 23 milyar 430 milyon TL ile Ereğli Demir Çelik (EREGL) onu izledi.

PİYASA DEĞERİ EN YÜKSEK FİRMALAR

BİST 100 endeksine bağlı hisseler içinde 469 milyar 648 milyon TL değerle Koç Holding (KCHOL) ilk sırada gelirken, 457 milyar 800 milyon TL değerindeki Garanti BBVA (GARAN) onu izledi. 407 milyar 100 milyon TL’lik piyasa değeriyle Türk Hava Yolları (THYAO) 3. sırada yer aldı

Yabancıların en çok aldığı/sattığı hisseler hangileri oldu.23 Ağustos tarihli İş Yatırım raporuna göre, son günlerde yabancı oranı sürekli artan hisselerden ilk 5 tanesi, 10 gün ile Anel Elektrik (ANELE), 8 gün ile Mavi Giyim (MAVI) ve Tav Havalimanları (TAVHL), 7 gün ile Berkosan Yalıtım (BRKSN) ve Grainturk Tarım (GRTRK) oldu.

Son günlerde yabancı oranı sürekli düşen hisselerden 5 tanesi de 10 gün ile Global Menkul Değerler (GLBMD), Oylum Sınai Yatırımlar (OYLUM), 9 gün ile Icu Girişim Sermayesi (ICUGS) ve 8 gündür yabancı oranı azalış gösteren Akiş GMYO (AKSGY) ve Gelecek Varlık Yönetimi (GLCVY) oldu.

Hangi yatırım aracı kazandırdı! Bu hafta döviz ve altın kazandırdı, borsa kaybettirdi...

Geçen haftanın en çok kazandıran hisseleri hangileri oldu?

Dul ve yetim aylıkları hisselere göre bu sene kaç TL? Rakamlar bir bir sıralandı! Zamlı dul ve yetim maaşı tam bu kadar!

Borsa mı, Dolar mı, Euro mu, altın mı? Bu hafta hangi yatırım aracı ne kazandırdı?