27 / 04 / 2024

Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021!

Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021!

Daha çok arsası üzerinde bina inşa etmek isteyenler tarafından talep edilen geçici müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...



Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021!
Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik kapsamında inşaat işlerinde çalışan ya da görev alacak kişilerin müteahhitlik belgesi alması gerekiyor. Peki daha çok arsası üzerinde bina inşa etmek isteyenler tarafından tercih edilen geçici müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021 ne kadar? İşte merak edilen her şey...

Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021!

Geçici müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar

Yönetmelik kapsamında inşaat ustalarının kayıt altına alınıp 32-40 saatlik bir eğitimden geçirilerek kendilerine ustalık setifikası veriliyor. İnşaat işinde çalışan ve belge sahibi olmayan ustaların geçici müteahhitlik belgesi alması şartı bulunuyor.

Ancak sadece o yapım işinde kullanılması amacıyla, beş yıl geçerli olacak geçici müteahhitlik belgesi için şu belgeler isteniyor:

1- Tapu fotokopisi

2- Tapu Kayıt Belgesi (e-devlet'ten alınabilir.)

3- Nüfus Cüzdanı fotokopisi

4- Halkbankası Bakanlık 118 kodlu Hesabına TC Kimlik No ile 1.000 TL yatırıldığına ait dekont    aslı  (Havale  ve Eft  işlemleri  ile yatırılan ücret dekontları  kabul edilmemektedir.) 

5- Yetki Belgesi Başvuru Formu (EK-1) 

6-Geçici Belge nosu için aşağıda bulunan geçici  müteahhitlik  yetki  belgesi  numarasının   kullanımına ilişkin  bilgilendirme doldurulacaktır.              

7- Müşterek tapularda ortaklardan noter onaylı muvafakatname istenmektedir. 

8-Vekaleten başvuru yapılması halinde Çevre ve Şehircilik il müdürlüğünde yapı müteahhitliği yetki belgesi numarası  almakla ilgili  ibarenin  vekaletnamede olması zorunludur.

Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021!

Geçici ustalık belgesi dilekçe örneği 2021

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNE

Yapım İşlerinde …………………………………… Ustası olarak çalışmaktayım. “Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik”  uyarınca Geçici Ustalık Yetki Belgesi almak istiyorum.

Gereğini arz ederim.

…../……/ 20

ADI SOYADI

İMZA

ADRES:

TC Kimlik No:

Ev / İş Telefonu: 

Cep Telefonu:

e-posta Adresi: 

Eğitim Durumu: 

Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021!

Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021

Geçici Yapı Müteahhidi Yetki Belgesi numarası kayıt işlemleri ücreti (Gerçek ve Tüzel Kişiler ile Entegre Niteliğinde Olmayan Sera): 1.000,00 TL

Geçici Yapı Müteahhidi Yetki Belgesi numarası kayıt işlemleri ücreti (Yapı Kooperatifleri ve Ticari İşletmeler): 2.300,00 TL

Geçici müteahhitlik belgesi başvuru dilekçesi!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön