Ekonomi

Geçtiğimiz sene rekor seviyeye çıktı! 2023 senesinin ilk enflasyon rakamları açıklanacak

Geçtiğimiz sene yüzde 85 civarında seyreden enflasyonun 2023 yılında nasıl seyedeceği merak konusu. 26 Ocak Perşembe günü ilk enflasyon oranı Merkez Bankası tarafından açıklanacakTCMB'den yapılan yazılı açıklamaya göre toplantı, fiziksel ortamda gerçekleştirilecek ve TCMB'nin internet sitesi ile resmi Twitter ve YouTube hesaplarından da canlı olarak yayınlanacak

Türkiye'nin son bir senedir mücadele etmekte zorlandığı aşırı enflasyon vatandaşın hayatını giderek zora soktu, dikkatler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), senenin ilk enflasyon raporu sunumunu yapacağı 26 Ocak Perşembe gününe odaklandı.

TCMB'den yapılan yazılı açıklamaya göre toplantı, fiziksel ortamda gerçekleştirilecek ve TCMB'nin internet sitesi ile resmi Twitter ve YouTube hesaplarından da canlı olarak yayınlanacak.

SON RAPORDA TAHMİNİNİ YÜKSELTMİŞTİ

Merkez Bankası, 2022 senesinin dördüncü enflasyon raporunda, sene bitimi enflasyon tahminini 4,8 puanlık güncellemeyle yüzde 60,4’ten yüzde 65,2’ye; 2023 sene bitimi tahminini ise 3,1 puanlık bir güncelleme ile yüzde 19,2’den yüzde 22,3’e yükseltmişti.

2024 sene sonu enflasyon tahmini ise yüzde 8,8 olarak söylenmişti.Enflasyon, mal ve hizmet fiyatlarının genel seviyesinin yükseldiği ve buna bağlı olarak satın alma gücünün düştüğü orandır. Merkez bankaları, ekonominin sorunsuz çalışmasını sağlamak için enflasyonu sınırlamaya ve deflasyondan kaçınmaya çalışıyor. Enflasyon, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) veya Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ile ölçülür.

FED sinyali verdi! Kritik tarih açıklandı

Kia Sportage'a 90 bin TL'lik Ocak zammı geldi! Sportage 22 Ocak 2023 fiyat listesi!

Kia Niro EV'e 2023'te 80 bin TL zam! İşte Kia Niro EV 22 Ocak 2023 fiyat listesi!