27 / 04 / 2024

Gediz Üniversitesi, bağışlanan arsaya hastane kuracak

Gediz Üniversitesi, bağışlanan arsaya hastane kuracak

Gediz Üniversitesi'nde 83 yaşındaki Hatice Bahriye Yağcı'nın, tıp fakültesi yapma şartıyla bağışladığı 80 milyon TL'lik arazisinin sevinci yaşanıyor



Dün İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın Gediz Üniversitesi'nin Çankaya'daki binasını ziyareti sırasında konuşan Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Abdullah Kavuk, "Rekor bağışla aldığımız araziye fakültelerimizin yanı sıra en az İstanbul'daki Acıbadem Hastanesi büyüklüğünde bir hastane kuracağız" diye konuştu.
Hayırsever Hatice Bahriye Yağcı'nın bağışladığı arsa nedeniyle çok mutlu olduklarını anlatan Abdullah Kavuk, "Eğitimde tek kalemde yapılmış en büyük bağışın üniversitemize yapılması, bize ayrı bir gurur yaşattı. Hatice Bahriye Yağcı, hayatını eğitime adamış emekli bir öğretmen. Bize arsanın tapusunu devretti. İnşallah oraya 5 yıl içinde tıp fakültesi başta olmak üzere mükemmel bir kampus kuracağız" dedi.
İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, İzmir'in kuzey aksında bir üniversite hastanesi yapılmasının önemine değindi. Yılmaz, "Böyle bir hastane, Bakırçay Havzası'nın yükünü çekecektir. O bölgede yaşayan vatandaşlarımız,  İzmir  içindeki hastanelere gelmek zorunda kalmayacak" dedi.
İlker Çoban/Yeni Asır

Geri Dön