02 / 05 / 2024

GEFCO Türkiye, yaklaşık 1 milyon euroluk yeni projeye imza attı!

GEFCO Türkiye, yaklaşık 1 milyon euroluk yeni projeye imza attı!

2012'de yatırıma odaklanan GEFCO Türkiye, yaklaşık 1 milyon euroluk yeni projeye imza attı. Bu yatırımlarla 2013'te yüzde 20 büyüme öngören şirket, ağırlığı ise Ortadoğu pazarına verecek...




2012'de yatırıma odaklanan GEFCO Türkiye, yaklaşık 1 milyon euroluk yeni projeye imza attı. Bu yatırımlarla 2013'te yüzde 20 büyüme öngören şirket, ağırlığı ise Ortadoğu pazarına verecek. 


Dünyanın önde gelen taşımacılık şirketlerinden GEFÇO, Ortadoğu'ya çıkış kapası olarak gördüğü Türkiye'de yatırımlarını hızlandırdı. Şirket, 2012'de toplam 1 milyon euroluk yatırımı hayata geçirdi. Tuzla'da 12 bin 500 m2'lik büyük bir depolama merkezi açan GEFCO Türkiye, yurtiçinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, yurtdışında ise Dubai' de bir ofis açtı. Şirket ayrıca, teknolojik altyapıya yönelik de önemli yatırımlara imza attı. 


DÜNYA'ya konuşan GEFCO Türkiye Genel Müdürü Fulvio Villa, "2012'de yatırım yaptık, 2013'te ise meyvelerini toplayacağız. Yılsonuna kadar yüzde 20 büyüme bekliyoruz" dedi. Türkiye pazarını önemsediklerini ve Türkiye üzerinden Ortadoğu'da giderek güçlenen bir şirket konuma geldiklerini vurgulayan Fulvio Villa, "Gefco Türkiye olarak yatırımlarımız sürecek. Özellikle Ortadoğu'da yeni yatırım planlarımız var" dedi. 

Avrupa'daki açığı Ortadoğu'da kapattı GEFCO Türkiye'nin özellikle Ortadoğu pazarında büyümeye odaklandığını belirten Villa, Avrupa pazarındaki kayıplarını Ortadoğu ile kapattıklarını ifade etti. Villa şöyle konuştu: "2012 zor bir yıl oldu. Avrupa'daki kriz nedeniyle bu ülkelere yönelik taşımalarda kaybımız oldu. 


2010 yılında geldiğim Türkiye'de, 2012 geçirdiğimiz en kötü seneydi Geçtiğimiz-hafta "Anında Teklif" isimli yeni bir hizmet başlattıklarını anlatan Fulvio Villa, şu bilgileri verdi: "Anında Teklif, internet üzerinden fiyat teklifi talep etme modülü. Sanayide hızın önemini bilen GEFCO Türkiye, web diyebilirim. Fakat Ortadoğu pazarında hızla büyüdüğümüz için Avrupa'da kaybettiğimizi Ortadoğu'da kazandık. Dolayısıyla zor ve kötü geçen seneyi ciroda düşüş yaşamadan tamamladık. Bunu bir başarı olarak görüyorum." Ortadoğu'da yeni ofisler açacak Bu yıla iyi başladıklarını ve başarılı bir yarıyılı geride bıraktıklarını belirten Villa, ikinci yarıdan da umutlu olduklarını söyledi. Villa, önümüzdeki dönemlerde Ortadoğu ülkelerinde yeni yatırımlar yapacaklarını belirterek, "Ortadoğu'da yakında çok yeni gelişmelerle karşınıza çıkabiliriz. Bölgede farklı ülkelerle görüşmelerimiz sürüyor. 


Irak'tan sonra başka ülkelerde de ofis açabiliriz" dedi. GEFCO Türkiye olarak bölgesel güçlenmeye yoğunlaştıklarını anlatan Villa, özellikle ülkeler arasında iyi bir entegrasyon sağlamayı amaçladıklarını söyledi. "Türkiye'den hangi ülkeye mal gidiyorsa, biz de o ülkeye gideceğiz" tabanlı bu sistem sayesinde sanayicilerin bu talebine cevap veriyor. 



Teklif talebi müşteri tarafından sisteme girildikten sonra, uzmanlar, en geç 24 saat içerisinde yanıt veriyor." diyen Villa, Türkiye ile arasında 300 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunan Rusya'nın da kendileri için son derece önemli bir pazar olduğunu belirtti. Özellikle otomobil lojistiğinde uzmanlaşan şirket, inşaat sektöründe de payını giderek artırıyor. Fulvio Villa, son olarak tekstil lojistiğine de başladıkları bilgisini verdi. 


Otomotiv lojistiğinde Mercedes, Renault gibi büyük firmalara hizmet sunduklarını aktaran Villa, "Geçtiğimiz yıl hiç müşteri kaybetmediğimiz gibi, yeni müşterileri de portföyümüze ekledik" dedi. Bu yıl ise Ariston ve Ferroli ile sözleşme imzaladıklarını açıklayan Villa, yeni müşterilerle de görüşmelerin devam ettiğini söyledi. 4 milyar euraya yaklaşan cirosu ile GEFCO Global, 100'den fazla ülkede faaliyette.Türkiye'ye 2002'de giren Fransa merkezli şirketin 2012 Türkiye cirosu ise 84 milyon euro. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Mersin'de ofisleri bulunan şirket, Dubai ve Irak ofislerini de Türkiye'den yönetiyor. 


Aysel YÜCEL/Dünya Gazetesi


Geri Dön