27 / 04 / 2024

Geleceğin emlak trendleri "Yeşil Binalar" olacak...

Geleceğin emlak trendleri

Günümüz dünyasında çevre bilincinin artması ile beraber, emlak alanında da  yeşil bina trendi hız kazandı. Buna göre, sürdürülebilir mimari ve çevre dostu yapılar geleceğin emlak piyasasının temel varlıkları olacak gibi gözüküyor. Yeni trendler ve haberin ayrıntıları...



Yeşil binalar, enerji verimliliği, su tasarrufu, doğal verimin etkin kullanımı ve sağlıklı yaşam alanları oluşturma gibi depolamaya sahip olan binalardır. Buna göre,  bu binalar, güneş panelleri, yeşil çatılar, enerji verimli aydınlatma sistemleri ve su tasarruflu armatürler gibi çevre dostu teknolojilerle ile yapılmıştır.

EMLAK PİYASASINDA YEŞİL BİNALARIN ARTIŞI HIZ KAZANDI

Emlak sigortası yeşil binalara olan talep her geçen gün devam etmektedir. Bu kapsamda tüketiciler daha sağlıklı ve çevre dostu yaşam yönelimine yönelmekte bu da inşaat şirketlerini yeşil bina yatırımlarına teşvik etmektedir. Öte yandan, yeşil binalar enerji tasarrufu sayesinde uzun süreli enerji tasarrufu sağlar.

GELECEK YEŞİL BİNALARDA 

emlakdergisi.net.tr'de yer alan bilgilere göre; Yeşil binalar geleceğin emlak trendi olarak öne çıktığı kaydediliyor. İklim değişikliği ve iklim koşullarına karşı duyarlı bir neslin yükselmesiyle bu tür yapılar da daha popüler hale gelecektir. Ayrıca teknolojik gelişmeler yeşilin daha verimli olması ve erişilebilirliğinin sağlanması.

Yeşil binalar hem çevreyi koruma hem de sağlıklı yaşam alanları oluşturma açısından önemli bir trenddir. Emlak üretimi yapılan bu yapıların artışı sürdürülebilir bir gelecek için umut vericidir. Buna göre, bu yeşil binaların geleceğin emlak sektöründe merkezi bir rol oynaması ve konsantrasyonu sürdürülebilirliği destekleyen önemli bir yapı taşı olacaktır.

Geleceğin emlak trendleri "Yeşil Binalar" olacak...

YEŞİL BİNA NEDİR?

Yeşil bina ne demektir? Yapım aşamasında doğal kaynaklara zarar vermeden  su ve hava gibi kaynakların kalitesini yükseltmektedir. Biyoçeşitliliği ve ekosistemi korur. Güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynakları kullanır. Kirliliği ve atıkları azaltmak ve ayrıca malzemelerin yeniden kullanımını ve geri dönüşümünü sağlamak için önlemler alır.

YEŞİL BİNA YAPIMINDA NE KULLANILIR?

Yeşil bina yapımında, ekolojik bir malzeme ve genleştirilmiş cam küreler yeşil binada yapılırken kullanılmaktadır. Bina da ses yalıtımı ve ısı yalıtımı bu kullanılan malzemeler sayesinde sağlanır. Yalıtım sayesinde binada kullanılan elektrik gibi enerji kaynaklarından tasarruf  sağlanır ve hem kaynak maliyetleri aza iner  hem de daha az kaynak kullanılmış olur.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 7 Kasım'da!

 


Geri Dön