Genel

Gelibolu 1915 Panoramik Müzesi zaferi anlatacak!

çanakkale'de yapımı devam eden Gelibolu 1915 Panoramik Müzesi, ziyaretçilere çanakkale Zaferi'ni anlatacak

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti  çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, '2015 yılında Gelibolu Yarımadası"na giden insanlar Eceabat"ta inşa edilecek Gelibolu 1915 Panoramik Müzesi ile  karşılaşınca, orada nasıl bir destan yazıldığını tüm ihtişamı ve trajik  boyutlarıyla görme şansı bulacak' dedi.

Daniş, yazılı açıklamasında, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı  sınırları içinde yapımı süren Gelibolu 1915 Panoramik Müzesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Mehmet Daniş, 1915 yılında 'çanakkale Geçilmez' denilerek kanla sulanan  toprakları, hükümetin pek çok yatırımı yaparak gezilebilecek bir açık hava müzesi  haline getirdiğini belirtti.

Gelibolu 1915 Panoramik Müzesi"nin çanakkale için çok önemli ve  Türkiye"nin prestij projelerinden birisi olduğunu ifade eden Daniş, şunları  kaydetti:

'2015 yılında Gelibolu Yarımadası"na giden insanlar Eceabat"ta inşa  edilecek Gelibolu 1915 Panoramik Müzesi ile karşılaşınca, orada nasıl bir destan  yazıldığını tüm ihtişamı ve trajik boyutlarıyla görme şansı bulacak. Önünde dev  iki tüfek, arkasında bir savaş müzesi olduğunu ilk bakışta hissettirecek devasa  bir yapı ve önündeki mermer kitabede devasa "1915" yazısı, "1915" yazısının  altında 1915 "çanakkale Panoramik Müzesi" ifadesinin yer aldığı mermerin  zemininde ise boydan boya şehitlerin adları yazılacak. Türklerin zafer kazanırken  yaşadığı dramı dünyaya yansıtacak olan bu müzenin 40 metre yüksekliğindeki  kırmızı kubbesinde ay yıldız motifi dev binayı tamamlayacak ki gökyüzünden  bakanlar, Google Earth ile yarımadayı izleyenler o simgeyi rahatlıkla  görebilecek.'
AA