27 / 04 / 2024

Gelibolu'daki eski üniversite binası icralık oldu!

Gelibolu'daki eski üniversite binası icralık oldu!

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde kütüphane olarak kullanılan eski üniversite binası icralık oldu. 5 milyon 900 bin 312 lira değerindeki alan 2 milyon 950 bin 156 lira ihale bedeli ile satışa çıktı.



Çanakkale'de Gelibolu Belediyesi'ne ait kütüphane olarak kullanılan eski üniversite binası satışa çıktı.

Takvim Gazetesi'nden Mevlüt Yüksel'in haberine göre, Yazıcızade Mahallesi 177 ada 56 parselde bulunan 4 katlı binanın olduğu parsel icradan satışa sunuldu.

Bir dönem Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu olarak da kullanılan bina Marmara Denizi'ne 300 metre mesafe uzaklıkta bulunuyor. Gelibolu İcra Dairesi tarafından 2'nci kez satışa çıkarılan 5 milyon 900 bin 312 lira değerindeki alan 2 milyon 950 bin 156 lira ihale bedeli ile satılacak. Alan bin 250 metrekare alana sahip.

Arazinin bir dönem okul daha sonra ise kütüphane olarak kullanıldığını söyleyen İcraburada. com sahibi Caner Çakı, şu açıklamalarda bulundu: "Bu tarz ihalelerle az da olsa karşılaşıyoruz. Sadece özel sektör değil, belediyeler de borçları nedeni ile icralık olabiliyor. Aslında bu tarz ihalelere hayırsever işadamlarının katılarak satın almaları ve o kütüphanenin yenilenerek tekrar bölge halkının hizmetine açılması güzel olurdu."


Geri Dön