Kent Haberleri

Gelin damat adayları ve altın borcu olanlar dikkat! 1 gram bile altın almak isteyenlere kırmızı kodlu uyarı! O tarihte..

Altın fiyatlarında dalgalanmalar devam ederken Finans Analisti İslam Memiş'ten dikkat çeken açıklamalar geldi. Peki, altın fiyatları artacak mı? İşte detaylar...Altında yükseliş devam ederken yatırım yapmak isteyenler de fırsat alımlar için tarih kovalıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte düğün sezonu açıldı ve altın fiyatları merak konusu oldu. Altında yükseliş devam ederken yatırım yapmak isteyenler de fırsat alımlar için tarih kovalıyor. 

Bu kapsamda Finans Analisti İslam Memiş'ten dikkat çeken açıklamalar geldi. A Haber'den Tülay Ayçiçek'in sorularını yanıtlayan Memiş, altın yatırımcılarına kritik tavsiyelerde bulundu. Peki, Altında yükseliş sürer mi? Piyasalarda son durum ne?  İşte İslam Memiş'in konuya ilişkin değerlendirmeleri...

Altın piyasasını değerlendiren Memiş "Son aylarda yaşanan bu hızlı yükselişle birlikte özellikle vatandaşlarımız tasarrufunu korumak için veya bu yükselişten kar elde etmek için çok merak ediyorlar.

Genelde bütün Türkiye'deki müşteriler de bu şekilde merak ediyor" diye ifade etti.

Altın fiyatlarının ciddi oranda yükseldiğine değinen Mamiş, "Yılın ilk çeyreğini geride bırakıyoruz. Bu 3 aylık süreç içerisinde altın fiyatlarında ciddi bir yükseliş gördük. Gram altın yıla 1.114 lira seviyesinden başlamıştı" diyerek geleceğe dair tahminde bulundu. 

Memiş, "1.234 TL bugün itibariyle yani bu 3 aylık süreç içerisinde gramında 120 lira değer kazandı. Ancak bu değer artışlarının yıllık bazda devam edeceğini tahmin ediyorum.

Kısa vadeli bir kar satışı bir düzeltme hareketi gelebilir. Çünkü ABD'deki banka iflaslarıyla beraber çok hızlı yükseldi 1.960 – 1.970 dolar aralığında ons altın, 1.917 dolar seviyesine ve altına sarkmalar önümüzdeki haftalar bekliyorum" dedi.

ALIM FIRSATI!

Altında alım fırsatına dikkat çeken Memiş, "Dolayısıyla son bir kez alım fırsatı sunacaktır. Sürekli yükseliş trendi yukarı gitmez.

O yüzde ben alamadım diyen kafası karışık olan vatandaşlarımızın birkaç haftalık süreç içerisinde tekrar alım fırsatı yakalayabileceğini tahmin ediyorum." diye kaydetti.

YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK!

Altın piyasasında yükselişin devam edeceğini belirten uzman isim "Ancak Haziran ayından sonra altın fiyatlarında hızlı yükselişlerin devam edeceğini söyleyebilirim. Yine yaz aylarında 1.450 – 1.550 TL seviyeleri sürpriz değil" diye konuştu.

GELECEK HAFTAYA DİKKAT!

Yazın düğün yapacak vatandaşları uyaran Memiş, "Bu beklentimizle beraber özellikle yazın düğün yapacak vatandaşlarımızın altın borcu olan vatandaşlarımızın önümüzdeki haftalardaki düşüşleri tekrar gözden geçirmesi gerekiyor"diye söyledi.

DİKKAT ÇEKEN UYARI

Konuya ilişkin açıklamalarına devam eden Memiş işte şu ifadeleri kullandı: "Diğer önemli uyarımız da yaz aylarında agresif bir şekilde beklediğimiz bu yükselişle beraber altın fiyatları ciddi anlamda rekor tazeler büyük bir ihtimalle Ağustos aylarına tekabül ediyor altın borçlanılmamalı mümkün olduğunca.

ALTIN ALMALI MI SATMALI MI?

Altın fiyatları uzun vadede yine yükselmeye devam edecek.

Yatırımcı kısa vadeli al sat yapmıyorsa uzun vadeli yatırım olarak görüyorsa evet almalı.

Çünkü altın fiyatları her yıl yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Muhtemelen önümüzdeki haftalarda 1.200 TL seviyesinin altına sarkabilir. Burası da yılın son alım fırsatı olarak öne çıkıyor.

Altın güvenli liman tekrar oluyor. Enflasyon dünyada yüksek kalmaya devam ediyor. Jeopolitik riskler artmaya devam ediyor."

Tarlasına traktör alacak çiftçiler hemen bakın! Türk Boğası Tümosan fiyatları duyurdu! 6000 serisinin fiyatları ne kadar

Sanayici şikayetçi! Nakit sıkıntısı büyüyor! Faizler yüzde 35’e tırmanmasına rağmen bankalar kredileri kesti!