Ekonomi

Gelire Endeksli Senet nedir ne zaman uygulanmaya başlayacak! Getirisi nasıl hesaplanacak?

Gelire Endeksli Senet Nedir, hükümetin açıkladığı gelire endeksli senet uygulaması ne zaman uygulanmaya başlanacak. GES'le ilgili tüm merak edilenler haberimizde...GES'ler getirileri güçlü olan KİT'lerin gelirlerine endeksli olacak. İşte detaylar...Vatandaşlar Gelire Endeksli İç Borçlanma Senedi nedir merak edip araştırmalarını yoğunlaştırdı

Gelire Endeksli İç Borçlanma Senedi Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklandı. Vatandaşlar Gelire Endeksli İç Borçlanma Senedi nedir merak edip araştırmalarını yoğunlaştırdı. GES'ler ne zaman uygulanmaya başlanacak, GES satın alan yatırımcıların kazancı nasıl hesaplanacak. İşte detaylar..

Vatandaşların yatırımlarını TL cinsi varlıklara yönlendirebilmesi için alternatif bir araç olarak öne çıkan GES'lerin getirileri, gelir performansı güçlü olan Kamu İktisadi Teşebbüslerinin gelirlerine endeksli olacak. GES'lere konu KİT'lerden bütçeye aktarılan hasılat performansı beklenenin üzerinde geldiğinde yatırımcılara ilave getiri sunulacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı vatandaşların tasarruflarını Türk lirası cinsi varlıklarda değerlendirebilmelerinin teşvik edilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla, gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi (GES) talep toplama işlemlerinin 15 Haziran 2022 tarihinden itibaren gerçekleştirileceğini açıkladı.

Vatandaşların yatırımlarını TL cinsi varlıklara yönlendirebilmesi için alternatif bir araç olarak öne çıkan GES'lerin getirileri, gelir performansı güçlü olan ve bütçeye hasılat aktarımı yapan KİT'lerin gelirlerine endeksli olacak.

Yeni uygulamada, 3 ayda bir ödenecek kuponlar için uygulanacak asgari getiri garantisi sayesinde, vatandaşların gelir paylarındaki değişimlerden olumsuz etkilenmesi önlenecek.

Bununla birlikte, GES'lere konu KİT'lerden bütçeye aktarılan hasılat performansı beklenenin üzerinde geldiğinde yatırımcılara ilave getiri sunulacak.

Hükümetten flaş altın adımı! Borsa İstanbul nezdinde 'Emtia Pazarı' kuruldu

Hükümetin peş peşe yaptığı açıklamalardan sonra gram altının fiyatı fırladı! İşte gram altında oluşan son dakika rakamı

Benzine dev zam geliyor! Cuma gününden itibaren pompada göreceğiniz rakama şaşıracaksınız

Tapularda yeni dönem başlıyor! Kimlik bilgileri gizlenecek

Çiftçilerden peşin paraya buğday alınacak! Son tarih açıklandı iki gün içinde hesaplara yatacak

Türk lirasının aşırı değer kaybı ve doların yükselişi sonrası gündeme geldi! Sermaye kontrolü geliyor iddiası

Asgari ücrete zamla ilgili sürpriz açıklama: Hükümet 'sabır' derken 10 bin lira altında olmamalı çıkışı geldi

Dolarda beklenen patlamayı yazdık! Bundan sonra olacaklar ise herkesi şaşkına çevirecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan flaş yüksek döviz kuru açıklaması! Dolara müdahale mi geliyor?

Abdullah Gül'den dikkat çeken ekonomik kriz çıkışı: Hayret verici gelişmeyi ilk kez açıkladı

Merkez Bankası'ndan 'eriyen dolar' açıklaması! 3 Haziran'dan sonra ortaya çıktı