30 / 04 / 2024

Genç çiftçi kredisi nasıl alınır? Ziraat Bankası çiftçi kredisi 2024! Başvurana tam bu kadar yatıyor!

Genç çiftçi kredisi nasıl alınır? Ziraat Bankası çiftçi kredisi 2024! Başvurana tam bu kadar yatıyor!

Çiftçiler, nakit ihtiyaçlarını gidermek amacıyla Ziraat Bankası çiftçi kredisi ile ilgili detayları araştırıyor. Peki genç çiftçi kredisi nasıl alınır? Ziraat Bankası çiftçi kredisi başvuru 2024!



Hazine destekli düşük faizli tarım kredileri kararnamesi 1 Ocak 2024 itibariyle yürürlüğe alındı ve detaylar belli oldu. Buna göre, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından 2024, 2025 ve 2026 yıllarında tarımda kullandırılacak hazine destekli düşük faizli yatırım ve işletme kredi limitlerinde ve kriterlerinde değişikliğe gidildi. 

Söz konusu karar ile aha önce kredi üst limiti 40 milyon lira olan sütçü ve kombine sığır yetiştiriciliği yatırım ve işletme kredisi üst limiti 60 milyon TL'ye yükseltildi. Yatırım ve işletme kredisinde yüzde 50 faiz indirimi yapılacak. Yatırım ve işletme kredisinde 8 kriter yerine getirildiğinde faiz indirimi yüzde 100’e erişebiliyor. Bu kriterler arasında planlı üretim yapanlara ilave yüzde 20, kadın ve genç çiftçilere ilave yüzde 15, organize tarım bölgesi yatırımlarına ilave yüzde 15, birinci derecede tarımsal amaçlı örgütlere ilave yüzde 10, yenilenebilir/ atık enerji kullananlara yüzde 5 faiz indirimi yapılacak. 

Kredi üst limiti yüzde 100 artırılan büyükbaş hayvan besiciliği üretiminde kredi üst limiti 20 milyon TL'den 40 milyon TL'ye çıkartıldı. Küçükbaş hayvancılıkta yatırım ve işletme kredisinin üst limiti de 25 milyon TL'den 50 milyon TL'ye yükseltildi. Hastalıktan ari hayvan yetiştiriciliğine 80 milyon TL'ye kadar kredi verilebilecek. Arıcılık kredisi ise 5 milyon TL'den 10 milyon TL'ye yükseltildi. Su ürünleri sektörü için verilecek düşük faizli kredinin üst limiti 15 milyon TL'den 40 milyon TL'ye çıkartıldı. Yurt içi sertifikalı tohum, fide ve fidan üretiminde 35 milyon TL olan  kredi üst limiti yüzde 100’ün üzerinde artırıldı ve 80 milyon TL'ye yükseltildi. 

Tüm bu gelişmelerin ardından Ziraat Bankası çiftçi kredisi ile ilgili detaylar merak edilmeye başlandı. 

Genç çiftçi kredisi nasıl alınır? Ziraat Bankası çiftçi kredisi 2024! Başvurana tam bu kadar yatıyor!

ZİRAAT BANKASI ÇİFTÇİ KREDİSİ 2024

Ziraat Bankası tarafından üretim yapan çiftçilere 'Çiftçi destek kredisi' ve 'Genç çiftçi kredisi' veriliyor. 

Çiftçi destek kredisi kapsamında, tarımsal üretim yapan çiftçilere tarımsal üretim ve tarımsal üretim dışındaki kısa, orta ve uzun vade gerektiren ihtiyaçlarının karşılanması için 250 bin TL'ye kadar kredi veriliyor. 

Çiftçi destek kredisinde 36 aya kadar vade imkanı sunuluyor ve gelir elde etme dönemlerine uygun şekilde 3-6-12 ayda bir ödemeli şekilde planlanıyor. Başvurular şubeler aracılığıyla yapılıyor. 

Genç çiftçi kredisi nasıl alınır? Ziraat Bankası çiftçi kredisi 2024! Başvurana tam bu kadar yatıyor!

Genç çiftçi kredisi de tarım alanındaki genç girişimci sayısının artırılması, gençlerin tarımsal üretime yönelik yatırımlarının ve faaliyetlerinin desteklenmesi için genç çiftçilere 1 milyon 500 bin TL'ye kadar kredi fırsatı sunuluyor. 

Bu kapsamda, süt hayvancılığı, besicilik, arıcılık, et tavukçuluğu, serada sebze üretimi, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği çerçevesinde; 

  1. Canlı hayvan alınmasına
  2. Basit sera yapımına yönelik inşaat harcalamalarına
  3. Faaliyet konunuzla ilgili makine ekipman alınmasına (traktör hariç)
  4. Kiralık işletmeler için kira ücretine
  5. Faaliyet konunuzla ilgili işletme giderlerine ilişkin kredi kullanılabiliyor. 

Güncel dolar kuru: Dolar bugün ne kadar? Dolar kaç lira? 27 Mart 2024 dolar alış satış kaç TL?

1,8 milyon liraya Togg T10X alınır mı?

QNB emekli promosyon, Kuveyt Türk emekli promosyon ne kadar? Emeklilere tam bu kadar ödenecek! Şimdi açıklandı!

Otel fiyatları tavan yaptı, çadır ve karavana talep arttı! Karavan kiraları ne kadar 2024?

Geri Dön