Ekonomi

Genç çiftçiler hemen bakın! Kosgeb genç çiftçi desteği başvuruları başladı mı? Başvuru şartları neler?

KOSGEB genç çiftçiler için de destek sağlamayı sürdürüyor. Peki Kosgeb genç çiftçi desteği başvuruları başladı mı? Genç çiftçi desteği başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar... Küçük ve orta ölçekli İşletmeler için geri ödemesiz şekilde verilen hibe destekleri ile ilgili detaylar merak ediliyor

Devlet tarafından ekonomik büyüme ve kalkınma sağlanması amacıyla KOSGEB destekleri sağlanıyor. Küçük ve orta ölçekli İşletmeler için geri ödemesiz şekilde verilen hibe destekleri ile ilgili detaylar merak ediliyor. 

KOSGEB genç çiftçiler için de destek sağlamayı sürdürüyor. Genç Çiftçi Projesi’ni 2016'da uygulamaya alan KOSGEB, 2022'de de çiftçi desteklerine devam ediyor. 

2022 KOSGEB genç çiftçi desteği ile ilgili detaylar araştırılıyor. KOSGEB tüm genç çiftçileri yapacakları Tarım ve Hayvancılık alanındaki doğru yatırımları için hibe fırsatlarıyla destekliyor. Karar'da yer alan habere göre; KOSGEB genç çiftçi desteği şartları da araştırılıyor. 

Peki KOSGEB genç çiftçi desteği şartları neler? KOSGEB genç çiftçi desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte KOSGEB genç çiftçi desteği ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

KOSGEB genç çiftçi desteği başvuru şartları

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması,

18-41 yaş aralığında olunması,
 
Vergi mükellefi esnafı olunmaması,

Okuma yazma bilinmesi, 

Örgün öğretimde okuyor olmamak (açık öğretimde okuyanlar ya da uzaktan eğitim alanlar başvuruda bulunabilir)

Başka bir işte sigortalı olarak çalışmıyor olmak,

En çok 15 büyükbaş ve 50 küçükbaş hayvandan fazla hayvanın olması, 

Başvuru sahibi veya ailesi önceki senelerde hibe desteği almamış olmalı,

İkamet edilen yerin nüfusu 20 bin kişiyi aşmamalı.

KOSGEB GENÇ ÇİFTÇİ DESTEK PROJELERİ 2022

KOSGEB genç çiftçi desteği çerçevesinde pek çok farklı projeye imza atıyor. İşte o projeler: 

Hayvansal projeler: Koyun ve keçi yetiştiriciliği (küçükbaş), sığır yetiştiriciliği (büyükbaş), arıcılık, kanatlı hayvanlar ve ipek böceği yetiştiriciliği.

Bitkisel projeler: Seracılık, mantar üretimi, yem bitkisi üretimi, fide / fidan ve süs bitkileri yetiştiriciliği, meyve bahçeleri.

Aromatik bitkisel projeler: Tıbbi ve aromatik çok yıllık bitki yetiştiriciliği, depolanması, paketlenmesi ve işlenmesi

Belirlenen sektörler haricinde başka bir alanda destek almak isteyen çiftçiler için KOSGEB destekte bulunmuyor. Bununla beraber, canlı hayvan içinde herhangi bir destek ödemesi gerçekleştirilmiyor. 

Ekipman ve araç gereç kapsamında Çiftçilere 50 bin Türk Lirası'ndan 150 bin Türk Lirası'na varan kredi veriliyor. 

KOSGEB GENÇ ÇİFTÇİ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KOSGEB tarafından sunulan Genç Çiftçi Projesi için başvurular Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne gerçekleştiriliyor. Proje inceleniyor ve onay alması halinde müdürlük belirli bir süre tanıyor. Ardından bu sürede çiftçilerin yatırım yapması ve malzeme temin etmesi gerekiyor. Müdürlük tarafından istenilen şartların sağlanmasıyla beraber çiftçilere ödemeleri yapılıyor. 

Başvurusu onaylanan genç Çiftçilere ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla Türk Lirası olarak ödeniyor. Projenin kabul edilmesi halinde ön ödeme de talep edilebiliyor. 

Geleneksel girişimcilerin tarımsal ve hayvansal faaliyetlerde bulunması halinde 120 bin Türk Lirası, ileri girişimci ve hayvansal tarım alanına yönelecek olan kişiler için işletme kurması halinde de 650 bin Türk Lirası ödeme yapılıyor. 

Çiftçiler dikkat! 501,3 milyon TL'lik destek hesaplara yattı! Hemen kontrol edin! 

Türkiye buğday üretiminde geriliyor! Buğday fiyatları düştü mü? İşte borsa borsa 15 Ekim 2022 fiyat listesi...

Gram altının kasımda ne kadar olacağını açıkladı! Bu rakam hiçbir yerde söylenmedi!