Genel

Genç kitle eski konut istemiyor 2nci elde durgunluk var

TÜRKİYE İstatistik Kurumu’nun açıkladığı 3’ncü çeyrek konut satış rakamlarını değerlendiren Altan Elmas, bu rakamların firmaların satış rakamlarını yansıtmadığını, çünkü bu projelerde tapuların daha son

Sektörün genelinin satışlardan memnun olduğunu dile getiren Elmas, “Geçen seneden daha kötü giden bir satış yok hatta daha iyi gidiyor. Ancak 2’nci el konutta durgunluk yaşanıyor. Bizim konut alıcılarımızın büyük kısmı eski evini elinden çıkarmaya çalışıyor. Talebin kaynağı olan 25 yaş ile 40 yaş arası kitle eski bir apartman dairesinde oturmak istemiyor. Hem sosyal statü olarak hem de sosyal hayatı nedeniyle markalı projelerde yer almak istiyor. Bu da ikinci el satışlarını talebi azaltıyor” diye konuştu.

İnşaat maraton koşusudur uzun nefesli olmak gerekir

KONUT satışlarında şu anda bir ivme yaşandığını anlatan Altan Elmas, şu değerlendirmeyi yaptı: “Eskiden arz yetersizdi, ivmenin etkisi çok büyük oluyordu. 1 ayda satıyorsak artık 1 ayda satmak yok, zamana yayılıyor. İnşaat sektörüne diğer sektörden girenler de oldu ancak umduğunu bulup da devam edeni bilmiyorum. Bizim sahamızda uzun nefesli olmak gerekiyor. Kısa nefesli para kazanma dönemi bitti. Bizim yaptığımız iş maraton koşusu, nefesi sağlam tutmak gerekiyor.”
Meltem Kara/Hürriyet