04 / 05 / 2024

Gençer Grup, Antalya'da konut alışkanlıklarını değiştirdi

Gençer Grup, Antalya'da konut alışkanlıklarını değiştirdi

Gençer Grup Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gençer özellikle gıda konusunda atılıma geçtiklerini belirtti



Gençer Grup Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gençer özellikle gıda konusunda atılıma geçtiklerini belirterek : önümüzdeki dönemde yeni bir marka oluşturarak yemeklik yağ sektörüne gireceklerini ifade etti. Gençer ayrıca nar üretimi ve ihracatı konusunda daha aktif olacaklannı söyledi. İnşaatçı kimliğiyle tanınan Gençer Grup'un Antalya ile 1990-94 arasında şehrin tüm Telekom altyapısnı yaparken tanıştığını, daha o zaman şehrin potansiyelini anlayarak yatırımlarını bu kente yönlendirdiğini kaydeden Gençer şunları kaydetti:

Antalya'nın; konut alışkanlıkıarını değiştirdi

"Grubumuzun inşaat firması Gençer Yapı Antalya'da en başta konut alışkanlıklarını değiştirdi.Mimari tasarıma verdiğimiz önem, kullandığımız yeni teknolojiler, konfor yaratan çözümler, yalıtım ve tasarruf, geniş yeşil alanlar içinde güvenlik ve sosyal yaşam için sağladığımız imkânlarla Antalya'da ilk olmanın yanı sıra Örnek olduk. Palm City projesiyle 600 dönümlük büyük bir alanda yepyeni bîr konsept ortaya koyduk. Ünlü mimar Şevki Vanlı tarafından çizilen projemizin ilk etabında dönüme varan bahçelere sahip Californic peyzaj çözümlerin katlı Laç bölgesinin özel ikliminin italya'nın en sıcak günlerinde bile samı kolaylaştırdığı önce biz fark ettik. Villalardan sonra şimdi de Lagur konutlannın satışına devam ediyoruz.

Grubun diğer kollanndan olan Frukton'un Antalya'dan hem Rusya'ya hem de Kuzey Avrupa ülkelerine kendi üretimi olan organik narı ihraç ettiğini kaydeden Gençer, "Üretim kapasitemiz her yıl artıyor. Geçtiğimiz yıl ürün saklamada yaşadığımız sorunları çözmek için soğuk hava deposu ve ürün işleme tesisini kurduk. Böylece sadece kendi değil, bölgede üretilen diğer ürünlerin de ihracını sağlayacağız" dedi. Kuruluşu 1940'lara Antalya Yağ Sanayi'nin bölgede pamuk azalınca üretime ara verdiğini 1994'te ise içer grup bünyesine geçtiğini kaydeden Orhan 250 ton varili tohum isleme kırabilen tek tesis olduğunu da özlerine ekledi. Gen Bio olarak Ukrayna'dan ithal ettiği yağlı tohumlan işleyerek, yağ ve yan ürünü olarak da küspe üreten tesisin aylık yağ üretim miktarı 3 bin ton. Gençer "yakın zamanda faaliyete geçecek olan rafine tesisi ile kendi markamızla yemeklik yağ sektörüne gireceğiz" diye konuştu. Grubun yalıtım malzemesi üreten firması Antpor'un   2009'daki yatırımla yer fabrikasına geçerek kapasitesini arttırdığını da kaydeden Gençer şöyle devam etti:

"Bu firmamız konutlarda enerjinin verimli kullanılması için yüksek yoğunluk ve kalitede yalıtın malzemesi EPS (Strafor) fomboard üretiyor . Ayrıç hem de alt firmasıyla da yalıtım uygulamasını yapıyor. Bu firmamızla da işlerimizi büyüterek yeni hedeflere koşacağız."

Kalkan'da özellikle yurtdışından gelen turistlerin ilgi odağı olan Clup 3T Apart Hotel ve Villaları ile turizm sektöründe de hizmet verdikle Gençer, butik bir anlyışla 12 adet ta villa, 18 apart daire ve 12 adet süit odadan oluşan kompleksin sezonu açtığını sözlerine ekledi.
Posta

Geri Dön