Genel

Gençler kira vermek yerine daire alıyor!

Türkiye'de konut edinme yaşı 45' ten 35' e geriledi. Tercihlerde ise 1+1 ve 2+1 evler ağırlık kazandı Üniversiten mezun olanların hayallerinde bir ev almak vardır...

Türkiye'de konut edinme yaşı 45'ten 35'e geriledi. Tercihlerde ise 1+1 ve 2+1 evler ağırlık kazandı. Üniversiten mezun olanların hayallerinde bir ev almak vardır. Rakamlar gösteriyor ki Türk genci bu hayalini artık gerçekleştirebiliyor. Gayrimenkul danışmanlık firması Coldwell Banker'ın Türkiye Direktörü Gökhan Taş, 43 olan konut edinme yaşının 35'e düştüğünü, ülkede özelikle küçük konutlara talebin çok arttığını söyledi. 


Taş, "Üniversiteden mezun olanların, yeni işe girenlerin 1+1,2+1 olsa da ev sahibi olma istekleri var. Evlenme yaşının yükselmesi ve boşanmaların artması da küçük konuta olan talebi artırdı" diye konuştu. Özellikle İstanbul ve Ankara'da metrekare birim fiyatı 2-5 bin lira arasındaki konutlara talebin çok fazla olduğunu fakat arsa fiyatlarının yüksekliği nedeniyle arzın bulunmadığını vurgulayan Taş, "Arsa fiyatları çok yükselmiş durumda, kentsel dönüşümden de beklediğimiz ilgiyi göremedik. Çünkü müteahhitler açısından karlı bir yatırım değil" diye konuştu. 


Türkiye Gazetesi